Για τους λάτρεις των μανιταριών μια εύκολη και γρήγορη συνταγή.
Τι χρειαζόμαστε:
500 γρ. λευκά μανιτάρια
3 ή 4 ώριμες τριμμένες ντομάτες χωρίς φλούδι και χωρίς σπόρια
2 κουτ. σ. κέτσαπ
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια τριμμένα
3 κουτ. σ. ελαιόλαδο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
1 κουτ. γ. ρίγανη
500 γρ. κριθαράκι χοντρό
200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
5-6 κοφτά κουτ. γ. βούτυρο φυτικό
Προετοιμασία: 20' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 20' (1 ψήφοι)
Πώς το κάνουμε:
Πλένουμε καλά τα μανιτάρια και τα κόβουμε στα τέσσερα.
Τσιγαρίζουμε για λίγο το κρεμμύδι και μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις τριμμένες ντομάτες, την κέτσαπ, αλατοπίπερο και ρίγανη. Προσθέτουμε 1,5 ποτήρι νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου μια ώρα μέχρι να αρχίσει να δένει λίγο η σάλτσα.
Παράλληλα βράζουμε το κριθαράκι και το σουρώνουμε όταν κρατάει λίγο ακόμα.
Σε μια γάστρα βάζουμε το κριθαράκι και το ανακατεύουμε με την σάλτσα μανιταριών. Αν θέλετε προσθέστε μισό ποτήρι νερό βραστό.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Τέλος, πασπαλίζουμε το τριμμένο τυρί από πάνω σε όλη την επιφάνεια του φαγητού και σκορπίζουμε τα κομμάτακια με το βούτυρο.
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο (στον αέρα στους 190 βαθμούς) μέχρι να γίνει η κρούστα.
Σερβίρουμε ζεστό. Καλή επιτυχία!
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή για τη σάλτσα με μανιτάρια την πήρα από το monastiriaka.gr με τίτλο "μανιτάρια κοκκινιστά". Εκεί συνδυάζεται με ρύζι, επίσης πολύ νόστιμο, αλλά σαν γιουβέτσι είναι πολύ καλύτερο.
https://www.sintagespareas.gr/sintages/gioubetsi-me-manitaria-monastiriaka.html
ωρα για καμορα, και γαυριτσιο μες στην μπορα
ΑπάντησηΔιαγραφή3 γαυροσουβλι στο 7... εφτασε...
ΑπάντησηΔιαγραφήπασχαλης καμορα - θυρα 4
κεφαλογαυριερα 700 γ., σε τιμη ευκαιριας
ΑπάντησηΔιαγραφήprisunic Mαρινακοπουλος
πασχαλης καμορα - θυρα 4