Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Πεϊνιρλί βήμα βήμα

Δοκιμή;
Απαραίτητη!!!








Υλικά

ζυμάρι πίτσας της επιλογής σας
κίτρινα τυριά της αρεσκείας σας
αλλαντικά αν σας αρέσουν
λίγο νεράκι για να βρέξουμε το ζυμάρι μας
βούτυρο καλής ποιότητας για να αλείψετε τα πεϊνιρλί όταν ψηθούν


Εκτέλεση
Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε μπαλάκια ανάλογα με το
πόσο μεγάλα ή μικρά θέλουμε να κάνουμε τα πεϊνιρλί μας.
Τους δίνουμε λίγο μακρόστενο σχήμα.





Επάνω σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια με ένα μικρό πλαστράκι
ανοίγουμε τη ζύμη μας.





Βάζουμε το τυρί από άκρη σε άκρη.





Σηκώνουμε τις άκρες της μιας πλευράς του πεϊνιρλι και τις φέρνουμε
πάνω από τη γέμιση.





Βρέχουμε ελαφρά με ένα πινελάκι,σηκώνουμε τις αντίστοιχες απέναντι
πλευρές και πατάμε να κολλήσουν μεταξύ τους.





Μπορούμε να φτιάξουμε μινι ή και μεγάλα πεΪνιρλί.
Αραδειάζουμε σε ταψάκι.





Αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσουν!

Βρέχουμε με ένα πινελάκι όλη την επιφάνεια τους
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς C,
με αντιστάσεις πάνω-κάτω, για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να πάρουν χρώμα.



ΣΗΜ:΄Οταν τα βγάλουμε από το φούνο τα αλείφουμε σε όλη
την επιφάνεια τους με βουτυράκι,που έχουμε τσιμπήσει με
ένα πιρούνι.











http://magyreuontas.blogspot.gr/2012/07/blog-post_3583.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου