Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Τάρτα με μπανάνα και κρέμα σοκολάτα





Τι θα χρειαστείτε:
3 μπανάνες, κομμένες και χωρισμένες
2 κρόκους αυγών, χτυπημένους
1 έτοιμη βάση για τάρτες (πάχους 8 ιντσών κατά προτίμηση), θα την βρείτε στα σούπερ μάρκετ
2 κούπες γάλα
¾ της κούπας ζάχαρη
½ κούπα κρέμα γάλακτος
¼ της κούπας καλαμποκάλευρο
¼ της κούπας και 1 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια
¼ κουταλιά του γλυκού αλάτι

Τι θα κάνετε:
Αναμείξτε την ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο, το ¼ της κούπας κακάο και το αλάτι σε ένα μπεν μαρί, χωρίς ακόμα να βράσετε το νερό. Αναμείξτε σε αυτό την μισή κούπα γάλα και τους χτυπημένους κρόκους αυγών και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέστε ανακατεύοντας και το υπόλοιπο γάλα. Ανάψτε το μάτι για να βράσει το μείγμα κακάο στο μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει παχύρευστο (για 5-6 λεπτά). Βγάλτε το από την φωτιά, ανακατέψτε μέσα σε αυτό την βανίλια και αφήστε το να κρυώσει λίγο. Απλώστε το ένα τρίτο των κομμένων μπανανών πάνω στην βάση της τάρτας και από πάνω απλώστε το μισό μείγμα κακάο. Επαναλάβετε με άλλο ένα τρίτο μπανανών και το άλλο μισό μείγμα και ολοκληρώστε με το τελευταίο τρίτο μπανανών. Καλύψτε το ταψάκι με μία ζελατίνα και βάλτε το στο ψυγείο για 15 με 20 λεπτά. Ωστόσο, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, στην υψηλότερη ταχύτητα, μέχρι από υγρή να αποκτήσει φόρμα. Βγάζοντας την τάρτα από το ψυγείο θα χρησιμοποιήσετε την κρέμα γάλακτος για να την γαρνίρετε από πάνω, ενώ στο τέλος θα πασπαλίσετε την τάρτα με το υπόλοιπο κακάο. Είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

http://www.in2life.gr/Article.aspx?amid=173288





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου