Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014

Αυγόφετες


Η σημερινή συνταγή θα είναι οι αυγόφετες! Συνήθως κάνουμε τις αυγόφετες για βραδινό όταν έχουμε πολύ μπαγιάτικο ψωμί. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και μπορείτε να αυξομειώσετε τα υλικά ανάλογα με το πόσες αυγόφετες θέλετε. Έτσι όπως το υπολόγισα, για κάθε δύο φέτες που θέλετε να κάνετε βάζετε ένα αυγό και 1/3 της κούπας γάλα. Η συνταγή που θα γράψω είναι για 10 φέτες.


ΑυγόφετεςΥλικά:

10 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
5 αυγά
1 2/3 κούπες γάλα

Εκτέλεση:

1) Χτυπήστε τα αυγά με το γάλα σε ένα πλατύ μπολ.2) Βάλτε λάδι στο τηγάνι (να καλύψει τον πάτο και να ανέβει λίγο πιο ψηλά, αλλά λιγότερο από όσο θα βάζαμε για να τηγανίσουμε πατάτες) και αφήστε το να κάψει.

3) Βάλτε τις πρώτες φέτες για λίγο μέσα στο μπολ για να μουλιάσουν στο μίγμα και από τις δύο πλευρές.4) Σε ένα άλλο τάπερ βάλτε απορροφητικό χαρτί κουζίνας πάνω στο οποίο θα βάλετε τις έτοιμες τηγανισμένες αυγόφετες.5) Βάλτε τις φέτες στο καυτό λάδι (μπορεί να πιτσιλίσει λίγο) μέχρι να είναι έτοιμες από τη μία πλευρά. Αναποδογυρίστε τις φέτες για να τηγανιστούν και από τις δύο πλευρές. Μόλις είναι έτοιμες βάλτε τες στο απορροφητικό χαρτί (άμα χρειαστεί βάλτε και άλλο χαρτί).

6) Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για όλες τις φέτες.
Μπορείτε να σερβίρετε τις αυγόφετες είτε με τυρί ή κασέρι ή ζάχαρη. Καλή όρεξη!

Ελπίζω να σας αρέσουν!
Εύα
http://www.mytaste.gr/click/index/3370936/?site=syntageseva.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου