Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Εξυπνο και εύκολο κολπάκι, για πατάτες φούρνου «σαν τηγανητές»





Οι πατάτες φούρνου είναι ίσως το πιο κλασικό συνοδευτικό για τους περισσότερους, είναι όμως κοινό μυστικό πως οι πατάτες στο φούρνο δεν είναι το ίδιο νόστιμες με τις τηγανητές καθώς δεν γίνονται τόσο τραγανές.




Κι όμως υπάρχει ένα μικρό κολπάκι να γίνουν… «σαν τηγανητές» και να τις απολαύσετε χωρίς ενοχές.
Δείτε τη συνταγή:


1) Υλικά:
Πατάτες 1 κιλό καθαρισμένες


Ελαιόλαδο 5-6 κουταλιές της σούπας


Ρίγανη ξερή


Χυμός λεμονιού 2-3 κουταλιές της σούπας


Αλάτι-πιπέρι σύμφωνα με τα γούστα μας


Σκόρδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένη (Προαιρετικά)


2) Τρόπος παρασκευής:
Καθαρίζουμε τις πατάτες από τη φλούδα τους και στη συνέχεια τις πλένουμε σχολαστικά.


Ακολούθως τις κόβουμε σε λεπτές κάθετες φέτες και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό για 3 λεπτά.


Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε καλά.


Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε μέσα τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, την ρίγανη, τον χυμό λεμονιού και το σκόρδο.

Τέλος το μυστικό προσθέτουμε ομοιόμορφα λίγη φρυγανιά τριμμένη που θα απορροφήσει την έξτρα υγρασία. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά

http://www.olathessaloniki.com/2016/09/blog-post_80.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου