Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Χοιρινά φιλετάκια με σχοινόπρασο στο τηγάνι









Υλικά συνταγής
8 φέτες φιλετάκια χοιρινά (100γρ./καθένα) ή λόντζα
4 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. φασκόμηλο
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασί λευκό
αλάτι
πιπέρι










Διαδικασία συνταγής
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα. Σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο τα φιλέτα μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Χτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, το σχοινόπρασο, τη ρίγανη. Σβήνουμε τα φιλετάκια με το κρασί και χαμηλώνουμε στο μισό τη θερμοκρασία. Μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθούν τα φιλέτα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο με τα μυρωδικά προς το τέλος. Σερβίρουμε αμέσως ζεστά.





Αυτό το ήξερες;



Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
 

Σχετικά με τη συνταγή




Από τον χρήστη: cookefi
Δυσκολία: Εύκολη
Σκεύος: Τηγάνι
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 30 λεπτά
Ποσότητα για: 4 άτομα

http://www.cooklos.gr/syntages/hoirina-filetakia-shoinopraso-sto-tigani

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου