Δευτέρα 22 Απριλίου 2013
Λικέρ με δυόσμο και μέντα
Υλικά
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
1 ματσάκι φρέσκια μέντα
1 λίτρο βότκα
500 γραμμ. ζάχαρη
500 ml νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε τα μυρωδικά και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν. Τα τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο που να σφραγίζει καλά και τα περιχύνουμε με το αλκοόλ. Τα αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο για 10 μέρες. Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα. Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5΄. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το προσθέτουμε στο αλκοόλ. Ξανακλείνουμε το σκεύος και το φυλάμε στο ψυγείο για 10 μέρες.
Σουρώνουμε το λικέρ σε διπλό τουλπάνι ή σε φίλτρο του καφέ (αφαιρούμε τα μυρωδικά). Το διατηρούμε στο ψυγείο και το σερβίρουμε πάντα παγωμένο.
Για 1,5 λίτρο λικέρ
http://www.axortagos.gr/liker-diosmo-kai-menta_2.html
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου