Μικροί και μεγάλοι τρελαίνονται για πραλίνα φουντουκιού.
Πολλές νοικοκυρές θεωρούν δύσκολο να τη φτιάξουν μόνες τους.
Η γιαγιά έχει την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για μερέντα.
Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γλύκα και την ικανοποίηση να βλέπεις τα δικά σου άτομα να χαίρονται με αυτή τη μικρή σου γαστριμαργική δημιουργία
Έτοιμη να σο-κολαστείς;
Συνταγή για τη σπιτική μερέντα της γιαγιάς Σωσώς χωρίς συντηρητικά!
Υλικά
1 μεγάλη κούπα φουντουκόψιχα
350 γραμμ. σοκολάτα (από αυτήν που τρώμε, τη γάλακτος)
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη (η γιαγιά καμιά φορά έβαζε και μέλι)
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 φακελάκι βανιλίνης
Εκτέλεση
Λιώνεις τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, ενώ παράλληλα βάζεις τα φουντούκια στο
multi μέχρι να θριμματιστούν εντελώς.
Στο multi, προσθέτεις και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός τη λιωμένη σοκολάτα, και χτυπάς καλά.
Τέλος, προσθέτεις και τη σοκολάτα, ανακατεύοντας μέχρο το μείγμα να γίνει λείο κι ομοιόμορφο.
Βάζεις τη μερέντα σου σε ένα βάζο. Μπορείς να τη διατηρήσεις εκτός ψυγείου για περίπου μια εβδομάδα ή εντός ψυγείου για ένα μήνα.ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου