Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΝΕΛΑ


Θα χρειαστείτε (περίπου 40 μπισκότα)


2 κρόκους αυγών
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές νερό
150γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
100γρ. ζάχαρη άχνη
300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι baking powder
1 μεγάλη πρέζα αλάτι
1 1/2 κουταλάκι κανέλα
120γρ. κομματάκια σοκολάτας (chocolate chips)
ζάχαρη άχνη
κακάο σε σκόνη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Ανακατέψτε τους κρόκους, τη βανίλια και το νερό. Τοποθετήστε το εργαλείο στο μίξερ για το ζύμωμα. Βάλτε το βούτυρο και την άχνη στο μπολ και ανακατέψτε τα μέχρι η ζύμη να γίνει αφράτη. Προσθέστε σιγά-σιγά το μίγμα με τους κρόκους. Ανακατέψτε το αλεύρι με το baking powder, το αλάτι και την κανέλα. Ρίξτε το στο μίγμα με τα αυγά και το βούτυρο και ανακατέψτε τα ξανά, μέχρι να απορροφηθεί τελείως το αλεύρι. Προσθέστε τ ακομματάκια σοκολάτας, προσέχοντας να μην δουλέψετε υπερβολικά τη ζύμη. Πλάστε τη ζύμη σε ρολό πάνω σε μια καθαρή επιφάνεια. Κυλήστε την σε άχνη ή σε κακάο ή και στα δύο σε ίσες ποσότητες και τυλίξτε ην σε διαφανή μεμβράνη/ Βάλτε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
Κόψτε το ρολό σε φέτες 1εκ σχηματίζοντας μπισκότα και βάλτε τα σε ένα αντικολλητικό ταψί. Ψήστε τα μπισκότα για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Βάλτε τα σε μια σχάρα και αφήστε τα να κρυώσουν.
http://supersuntages.wordpress.com/%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B1-3/%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%B1/%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9/





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου