Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Τζιγεροσαρμάδες







ΥΛΙΚΑ

1 συκωταριά αρνίσια ή κατσικίσια μαζί με τη σκέπη
1 σκέπη επιπλέον
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
2-3 φυλλαράκια δυόσμο
1 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι καρολίνα

1 αυγό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
4 ή 5 πατάτες κομμένες σε κομμάτια
2,5 ποτήρια νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ











Πλένουμε πολύ προσεχτικά τη συκωταριά με κρύο νερό
Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με νερό να βράσει
Ρίχνουμε τη συκωταριά χωρίς τις σκέπες και μόλις ξαναρχίσει να βράζει, κλείνουμε το μάτι και την αφήνουμε να ζεματιστεί για 10λεπτά περίπου
Την βγάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί και την κόβουμε σε πολύ ψιλά κομματάκια, 1εκατοστού περίπου, με μαχαίρι ή ψαλίδι
Αδειάζουμε από την κατσαρόλα το νερό και βάζουμε το λάδι με το ξερό κρεμμύδι και ελάχιστο νεράκι να μαραθεί και στη συνέχεια το φρέσκο κρεμμυδάκι


Ρίχνουμε μέσα τη συκωταριά και την τσιγαρίζουμε ελαφρά, προσθέτουμε το ρύζι, τα τσιγαρίζουμε μαζί, τα μυρωδικά, το αλάτι, το πιπέρι και μισό ποτήρι νερό
Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πιεί το ζουμί του
Βάζουμε τη σκέπη σε ένα σκεύος με χλιαρό νερό να μαλακώσει
Γεμίζουμε κομμάτια της σκέπης με το μίγμα των συκωτιών, χρησιμοποιώντας ένα μπολάκι και τα κλείνουμε σταυρωτά ή βάζουμε όλο το μίγμα στο κέντρο ενός στρογγυλού ταψιού και το τυλίγουμε με τη σκέπη, τοποθετώντας τις άκρες από κάτω
Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και τις βάζουμε γύρω γύρω στο ταψί
Αλείφουμε τους τζιγεροσαρμαδες με ένα χτυπημένο αυγό, προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και βάζουμε το ταψί στο φούρνο
Ψήνουμε το φαγητό μας σε μέτρια θερμοκρασία καμία ώρα μέχρι να ροδίσει
Μπορούμε να ετοιμάσουμε τα σαρμαδάκια μας σε μεγαλύτερες ποσότητες και να τα αποθηκεύσουμε στον καταψύκτη μας

Η συνταγή είναι από δω http://ainou13.blogspot.gr/2011/04/blog-post_2709.html και το μόνο που συμπλήρωσα στην γέμιση είναι λίγο μοσχοκάρυδο.


http://banabarbi.blogspot.gr/2012/12/blog-post_5636.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου