Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

Κρουασάν











Κρουασάν







.1 μικρό κομματάκι μαγιά μπύρας περίπου 30 γρ. .


1/3 φλιτζάνι ζάχαρη .


3 3/4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι


.2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο .


1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι


1 φλιτζάνι περίπου γάλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Μέσα σε ένα μπολ σνακατεύετε όλα τα υλικά μαζί -Ζυμώνετε για να γίνει η ζύμη Λεία και ελαστική, να μην κολλάει -Εάν είναι στεγνή πολύ απλά προσθέστε μία κουταλιά γάλα -Σκεπάζετε και την αφήνετε σε μέρος ζεστό να "ξεκουραστεί" για μισή ώρα περίπου -Μετά τοποθετείστε το μπολ στο ψυγείο και το αφήνετε για 8 ώρες ή όλη νύχτα -Την επόμενη μέρα σε μίξερ χτυπάτε 1/2 κιλό βούτυρο με 2 κουταλιές αλεύρι μέχρι να γίνει το μείγμα λείο -Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο, τυλίξτε τη με διάφανη μεμβράνη και αφήστε τη να πέσει από τα χέρια σας στο τραπέζι τρεις - τέσσερις φορές ώστε να φύγει ο αέρας -Ξετυλίξτε τη και σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο και αλείψτε βούτυρο τα 3/4 της επιφάνειας -Πάρτε τη μία άκρη φέρτε τη στη μέση και επαναλάβετε το ίδιο με την άλλη άκρη, διπλώστε τη ζύμη δηλαδή -τοποθετείστε τη ζύμη στο ψυγείο αφού την τυλίξτε με διάφανη μεμβράνη και αφήστε για 2 ώρες τουλάχιστον -Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία ( στάδιο 7,8,9,10) άλλες 2 φορές -Τέλος ανοίγετε την ζύμη την κόβετε σε τρίγωνα ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε να έχουν τα croissants -Είστε έτοιμοι πλέον να κάνετε τα croissants είτε γεμιστά είτε σκέτα -ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου