Η συνταγη ειναι για γλυκιες και αλμυρες κρεπες..
ειναι φανταστικη,θα την λατρεψουν μικροι και μεγαλοι
καθως ειναι ευκολη να την φτιαχνουν και οι φοιτητες μας..
και να τις γεμισουν με οτι βαλει η φαντασια τους..
Ειναι καλυτερες και απο τις ετοιμες..δοκιμαστε τις...
ΥΛΙΚΑ
1 κ.σουπας βουτυρο λιωμενο
1/2 κ.γλυκου αλατι
1 κ.σουπας ζαχαρη
1 1/4 κουπας φρεσκο γαλα
2 αυγα χτυπημενα
1 κουπα αλευρι για ολες τις χρησεις κοσκινισμενο
1 βανιλια(την προσθεσα εγω)
1 κ.σουπας κονιακ(την προσθεσα εγω)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπολ βαζουμε το κοσκινισμενο αλευρι,
ζαχαρη την βανιλια
μεχρι ο χυλος
να γινει λειος(πρεπει να ειναι αραιος).Σκεπαζουμε το μειγμα και το αφηνουμε
να σταθει για 1 ωρα στο ψυγειο.
μικρο κομματι βουτυρο.
μια μικρη ποσοτητα χυλου στο ζεστο τηγανι στο κεντρο του,
με γρηγορες κινησεις ωστε να απλωθει παντου.
Μολις εμφανιστουν μικρες τρυπουλες στην επιφανεια της κρεπας
αναποδογυριζουμε για να ψηθει και απο την αλλη πλευρα.
στους 100 βαθμους μεχρι να τις ψησουμε ολες.
Τις γεμιζουμε με ο,τι θελουμε εγω εβαλα μερεντα,μπανανα,
τριμμενους ξηρους καρπους
Μπορειτε επισης να τις γεμισετε και με τυρια,αλαντικα κ.ο.κ.
Αν θελετε αλμυρες αφαιρεστε την βανιλια και το κονιακ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
http://nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.gr/2012/01/blog-post_12.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου