Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

Γλυκό του κουταλιού φιρίκι



















Γλυκό του κουταλιού φιρίκι




Υλικά συνταγής


1200 γραμμάρια φιρίκια
1 κιλό ζάχαρη
1 κομμάτι κανέλα ξύλο
1 νεροπότηρο νερό
1 λεμόνι




Εκτέλεση


Καθαρίζουμε τα μήλα όπως τις πατάτες, αφαιρώντας την φλούδα προσεκτικά.
Με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε το κοτσάνι και τα κουκούτσια
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη και την κανέλα.
Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι (2,5 με μέγιστο το 3).
3 λεπτά μετά την έναρξη του βρασμού ρίχνουμε μέσα τα μήλα.
Αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι για τόσο χρόνο όσο θα χρειαστεί να μετατραπεί το νερό σε σιρόπι. (15-30 λεπτά)
Αυτό μπορούμε να το διαπιστώσουμε με ένα κουτάλι. Ελέγχουμε την ρευστότητα του σιροπιού με το κουτάλι.
Συνήθως εμφανίζεται αφρός όταν το νερό γίνει σιρόπι.
Όσο βράζουν τα μήλα στύβουμε το λεμόνι.
Μόλις καταλάβουμε ότι το μίγμα «έδεσε», θα πρέπει να προσθέσουμε το λεμόνι για να μην ζαχαρώσει.
Στην συνέχεια αφού ανακατέψουμε ελαφρά, κλείνουμε το μάτι, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και την αφήνουμε να κρυώσει.
Αφού κρυώσει, βάζουμε το γλυκό σε βάζα.





Χρόνος παρασκευής: 50 λεπτά




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου