Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Προφιτερόλ




Υλικά
20 σουδάκια
¾ κούπας αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
Σαντιγύ
κρέμα σοκολάτας

Υλικά για σαντιγύ
1 μεγάλο κουτί φυτική σαντιγύ σε σκόνη (έχει μέσα δύο φακελάκια)
γάλα όσο αναγράφεται στο κουτί (να είναι πολύ παγωμένο)
2 βανίλιες
Υλικά για τη κρέμα σοκολάτας
1 κιλό γάλα
2 αυγά
240 γρ. Ζάχαρη
70 γρ. Νισεστέ
50 γρ. Κακάο
50 γρ. Κουβερτούρα
70 γρ. Φρέσκο βούτυρο
1 βανίλια (άρωμα)
Εκτέλεση
– κρέμα γάλακτος
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά με λίγο γάλα, τα κτυπάμε με το πηρούνι, και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη, το νισεστέ και το κακάο.
Τα βράζουμε όλα μαζί, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε αμέσως τη κουβερτούρα, το βούτυρο, τη βανίλια, και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και το βούτυρο και να ενσωματωθούν τα υλικά.
Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη (για να μην πιάσει κρούστα), και την αφήνουμε να κρυώσει ή αν βιαζόμαστε τη βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει πιο γρήγορα.
Εκτέλεση – σαντιγύ
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το γάλα, τη σαντιγύ, τις βανίλιες, και κτυπάμε το μείγμα για 5 λεπτά μέχρι να πήξει.
Βάζουμε στη συνταγή για τουλάχιστον 3-4 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει.
Σημείωση: καλό θα είναι το μπολ του μίξερ και ο γάντζος να είναι παγωμένα
Εκτέλεση – Προφιτερόλ
Αφού ετοιμάσουμε όλα τα υλικά παίρνουμε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ και βάζουμε μια στρώση σουδάκια γεμισμένα με σαντιγύ.
Πασπαλίζουμε από πάνω με αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα και προσθέτουμε λίγη κρέμα σοκολάτας.
Βάζουμε άλλη μια στρώση σουδάκια γεμισμένα με σαντιγύ.
Προσθέτουμε ανάμεσα στα σουδάκια λίγη σαντιγύ, πασπαλίζουμε πάλι με αμύγδαλα και τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας.
Την ισιώνουμε με μια σπάτουλα και στολίζουμε με σαντιγύ, αμύγδαλα, κερασάκια, ή όπως αλλιώς θέλουμε.
http://syntages-mamakas.blogspot.gr/2010/11/blog-post_4098.html




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου