Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Μανιταρόσουπα με Gorgonzola


ΠεριγραφήΜία θρεπτική και γευστική σούπα για τα κρύα βράδυα του χειμώνα.




Τι χρειαζόμαστε:




1 μεγάλο άσπρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

250γρ μανιτάρια φρέσκα κομμένα

100γρ Gorgonzola

2κ.σ. κορν φλάουρ

400ml νερό (2 κούπες περίπου)

300ml φρέσκο γάλα (1μιση κόυπα)

1 κύβο λαχανικών

λίγο ελαιόλαδο

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

1/2κ.γ πιπέρι

λίγο σαφράν




Σερβίρει

2-3 άτομα









Πως το κάνουμε:

Σε ένα τσουκάλι βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί (χωρίς να κάψει) και προσθέτουμε το κρεμμύδι.

Αφού γίνει διάφανο το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και το μαϊντανό.

Όταν τα μανιτάρια κατεβάσουν υγρά, προσθέστε το νερό, τον κύβο λαχανικών και το κόρν φλάουρ. Ανεκατεύουμε.

Αφού αρχίσει να βράζει η σούπα βέζουμε σιγά σιγά την gorgonzola αφού την κόψουμε σε μικρους κύβους. Ανεκατεύουμε συνεχώς μεχρι να λειωσει η gorgonzola.

Προσθέτουμε το γάλα.

Προσθέτουμε το πιπέρι και το σαφράν και αλατίζουμε με προσοχή (η gorgonzola είναι αλμύρη από μόνη της)

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.




Λίγα μυστικά ακόμα




Για επιπλέον γεύση μπορείτε να προσθέσετε στη σούπα λίγο πράσο κομμένο σε ροδέλες πριν τη σερβίρετε.




Διαβάστε περισότερο: Μανιταρόσουπα με Gorgonzola http://www.sintagespareas.gr/sintages/manitarosoupa-me-gorgonzola.html#ixzz296rZYK7P










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου