Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

Βάφλες με μπανάνα



Τι θα χρειαστείτε:
3 μέτρια αυγά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κούπα γάλα
1 κούπα ώριμη, λιωμένη μπανάνα
3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές του γλυκού baking powder
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
Σιρόπι της προτίμησής σας για το σερβίρισμα
(θα χρειαστείτε επίσης την ειδική μηχανή για βάφλες, την οποία μπορείτε να αγοράσετε απόεδώ)

Τι θα κάνετε:
Κοσκινίστε το αλεύρι και μετά προσθέστε και κοσκινίστε μαζί και τα άλλα στεγνά υλικά (την ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι). Χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε το γάλα και μετά την μαργαρίνη και μετά χύστε το μείγμα μέσα στα «στεγνά» υλικά. Προσθέστε την λιωμένη μπανάνα και χτυπήστε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Χρησιμοποιώντας περίπου μισή κούπα από το τελικό μείγμα για κάθε βάφλα, ψήστε σε μία προθερμασμένη μηχανή για βάφλες μέχρι το χρώμα της κάθε βάφλας να γίνει χρυσο-καφέ. Σερβίρετε με ζεστό σιρόπι και -αν θέλετε- παγωτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου