Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

Ρύζι με σαφράν, τηγανιτό φιδέ και ρόδι



Πολύ εντυπωσιακό στο σερβίρισμα.

Τι χρειαζόμαστε:

250 γρ. ρύζι για πιλάφι
1 πρέζα σαφράν (0,25γρ)
150 γρ. φιδέ
1 μεγάλο ρόδι ώριμο
2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
1 κουτ.σουπας βούτυρο
1 κου. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι



Πως το κάνουμε:
Πλένετε καλά το ρύζι με άφθονο νερό. Το αφήνετε να στεγνώσει σ ένα σουρωτήρι.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το φρέσκο βούτυρο και το ζεσταίνετε καλά. Ρίχνετε μέσα το ρύζι και το σωτάρετε μέχρι να στεγνώσει η κατσαρόλα και το ρύζι να αποροφήσει όλο το βούτυρο.
Ρίχνετε μέσα τρία νεροπότηρα νερό.
Ρίχνετε το σαφραν, αλατίζετε και προσθέτετε ελάχιστο πιπέρι.
Το αφήνετε να βράσει για 10-12 λεπτά, μέχρι το ρύζι να αποροφήσει το περισότερο νερό.
Ανοίγετε το καπάκι, κλείνετε τη φωτιά, σκεπάζετε με μια πετσέτα.
Σε ένα τηγανάκι βάζετε μία κουταλιά σούπας βούτυρο και μια κουταλιά λάδι, τα αφήνετε να ζεσταθούν καλά και ρίχνετε μέσα τον φιδέ αφου προηγουμένως τον έχετε σπάσει σε μικρά κομμάτια. Τον σωτάρετε μέχρι να σκουρύνει και να γίνει χρυσός.
Τον βάζετε μέσα στο ρύζι ρίχνετε και τους σπόρους απο το ρόδι και ανακατεύτε καλά.
Βάζετε το πιλάφι σε μια στρογγυλή φόρμα, αναποδογυρίζετε σε μια στρογγυλή πιατέλα και σερβίρετε.

Λίγα μυστικά ακόμα



Την συνταγή την βρήκα στο περιοδικό OLIVE και με εντυπωσίασε η παρουσίαση, ο φιδές με το ρόδι κάνει την οπτική διαφορά.

Διαβάστε περισότερο: Ρύζι με σαφράν, τηγανιτό φιδέ και ρόδι http://www.sintagespareas.gr/sintages/rizi-me-safran-tiganito-fide-kai-rodi.html#ixzz2B5TkcNj1






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου