.
Τι χρειαζόμαστε:
1 πακέτο ζυμαρικα Τρουμπετίνα
για τον κιμά
800 γραμ.κιμά φρέσκο
1 κρεμύδι
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκινη πιπεριά
2 ντομάτες κόκινες τριμένες η κον-κασέ
1 κουταλιά γεμάτη πάστα
1 κούπα λάδι
μαιντανό
αλάτι
πιπέρι
1 ποτήρι νερό
Επικάλυψη
500 γραμ.μαλακα τυριά
100 γραμ.τυρί φέτα
100 γραμ.ζαμπόν ή μπέικον ψιλοκομένο
Πως το κάνουμε:
1) Βράστε τις τρουμπετίνες σύμφωνα με την συσκευασία.
2) Φτιάξτε τον κιμά ρίχνοντας στην κατσαρόλα το λάδι, το κρεμύδι, τις πιπεριές, τον μαιντανό να σωταριστούν λίγο και μετά προσθέστε τον κιμά, τις ντομάτες, την πάστα, αλάτι και πιπέρι και 1 ποτηράκι νερό και βράστε 30 λεπτά, φροντίζοντας να μείνει με λίγο σαλτσούλα για να νοστιμέψουν και τα ζυμαρικά.
3) Βάζετε σε πυρέξ τα βρασμένα ζυμαρικά και τον μαγειρεμένο κιμά και ανακατέψτε καλά.
4) Τριψτε τα τυριά και ψιλοκόψτε το ζαμπόν.
5) Ρίξτε επάνω απο τα ζυμαρικά σας το μίγμα των τυριών και του ζαμπόν και κουνάμε λίγο με το πηρούνι μας να εισχωρήσουν τα τυριά και λίγο μέσα στα ζυμαρικά μας.
6) Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να την κάνετε και με αλλα είδη ζυμαρικών, απλά οι τρουμπετίνες ειναι χοντρό ζυμαρικό και νόστιμο με μεγάλες τρύπες που εισχωρουν τα τυριά και η σάλτσα μέσα τους.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κρέμα γάλακτος για πιο κρεμώδη γεύση, αλλα επιβαρύνεται απο θέμα θερμίδων και αλλο. Αλλωστε αυτό ειναι ενα φαγητό που δέν το τρώς κάθε μέρα και αρέσει πολύ στα παιδιά, αλλα βγαίνει και σε ποσότητα ενα γεμάτο μεσαίο πυρέξ.
Αν χρειαστεί αλλο νεράκι ο κιμάς προσθέτουμε, αυτο το υπολογίζουμε με το μάτι.
Διαβάστε περισότερο: Τρουμπετίνες για καλοφαγάδες http://www.sintagespareas.gr/sintages/troumpetines-gia-kalofagades.html#ixzz2GLR8CaYi
Τι χρειαζόμαστε:
1 πακέτο ζυμαρικα Τρουμπετίνα
για τον κιμά
800 γραμ.κιμά φρέσκο
1 κρεμύδι
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκινη πιπεριά
2 ντομάτες κόκινες τριμένες η κον-κασέ
1 κουταλιά γεμάτη πάστα
1 κούπα λάδι
μαιντανό
αλάτι
πιπέρι
1 ποτήρι νερό
Επικάλυψη
500 γραμ.μαλακα τυριά
100 γραμ.τυρί φέτα
100 γραμ.ζαμπόν ή μπέικον ψιλοκομένο
Πως το κάνουμε:
1) Βράστε τις τρουμπετίνες σύμφωνα με την συσκευασία.
2) Φτιάξτε τον κιμά ρίχνοντας στην κατσαρόλα το λάδι, το κρεμύδι, τις πιπεριές, τον μαιντανό να σωταριστούν λίγο και μετά προσθέστε τον κιμά, τις ντομάτες, την πάστα, αλάτι και πιπέρι και 1 ποτηράκι νερό και βράστε 30 λεπτά, φροντίζοντας να μείνει με λίγο σαλτσούλα για να νοστιμέψουν και τα ζυμαρικά.
3) Βάζετε σε πυρέξ τα βρασμένα ζυμαρικά και τον μαγειρεμένο κιμά και ανακατέψτε καλά.
4) Τριψτε τα τυριά και ψιλοκόψτε το ζαμπόν.
5) Ρίξτε επάνω απο τα ζυμαρικά σας το μίγμα των τυριών και του ζαμπόν και κουνάμε λίγο με το πηρούνι μας να εισχωρήσουν τα τυριά και λίγο μέσα στα ζυμαρικά μας.
6) Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να την κάνετε και με αλλα είδη ζυμαρικών, απλά οι τρουμπετίνες ειναι χοντρό ζυμαρικό και νόστιμο με μεγάλες τρύπες που εισχωρουν τα τυριά και η σάλτσα μέσα τους.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κρέμα γάλακτος για πιο κρεμώδη γεύση, αλλα επιβαρύνεται απο θέμα θερμίδων και αλλο. Αλλωστε αυτό ειναι ενα φαγητό που δέν το τρώς κάθε μέρα και αρέσει πολύ στα παιδιά, αλλα βγαίνει και σε ποσότητα ενα γεμάτο μεσαίο πυρέξ.
Αν χρειαστεί αλλο νεράκι ο κιμάς προσθέτουμε, αυτο το υπολογίζουμε με το μάτι.
Διαβάστε περισότερο: Τρουμπετίνες για καλοφαγάδες http://www.sintagespareas.gr/sintages/troumpetines-gia-kalofagades.html#ixzz2GLR8CaYi
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου