Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012
ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΠΟΡΤΟ
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):
· Αγριογούρουνο 1 κιλό
· Κρασί Porto 1 λίτρο
· Ξύδι 150
· Βούτυρο κλαριφιε 150 γρ.
· Κρεμμύδι ξερό 3 τεμάχια
· Καρότα 2 τεμάχια
· Πράσο 2 τεμάχια
· Σκόρδο 3 σκελίδες
· Δάφνη 2 φύλλα
· Κόκκους πιπέρι 15 γρ.
· Σέλερι 1 τεμαχιο
· Πατάτες Λασιθιου
· Μανιτάρια πλευροτους 200 γρ.
· Τοματινια 150 γρ.
· Λεμόνι 1 τεμάχιο
Παπρικα γλυκια
Αλατι-πιπερι φρεσκοτριμμενο
Εκτέλεση:
Μαρινάρουμε το αγριογούρουνο για 2 μερονυκτα με το κρασί,ξύδι,κρεμμύδια,καρότα,πράσο,σκόρδο,δάφνη,πιπέρι,σέλερι
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα.
Σωτάρουμε το αγριογούρουνο και τοποθετούμε σε σκέυος.
Σωτάρουμε τα στερεά υλικά της μαρινάδας(αφού τα έχουμε στραγγίξει) και τα ρίχνουμε πάνω απο το κρέας,
Προσθέτουμε τα υγρά της μαρινάδας στο σκέυος με το κρέας και αλατίζουμε κατα προτίμηση.
Σεπάζουμε καλά και ψήνουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς για 2 ώρες περίπου.
Κόβουμε σε φέτες τις πατάτες και τα μανιτάρια..Τα σωτάρουμε με βούτυρο κλαριφιέ και λίγη γλυκιά πάπρικα.
Σωτάρουμε τα τοματίνια για μισό λεπτό, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη συνεχίζοντας για 1 λεπτό ακόμα και σβήνουμε με χυμό λεμονιού.Τα αφήνουμε για λίγο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.
Σερβίρουμε στο πιάτο κατα προτίμηση.
http://matzadoura.pblogs.gr/2008/01/syntages-me-kynhgia.html
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου