Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Εκμέκ Κανταΐφι





Υλικά:
(για ένα ορθογώνιο τάπερ και 4 κουπάκια στρόγγυλα)

- 250 γραμμάρια κανταΐφι
- βούτυρο
- λίγα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης


για το σιρόπι:


- 3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
- 1 φέτα λεμόνι
- 1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη


για την κρέμα πατισσερί:


- 3 κούπες γάλα
- 1 κούπα ζάχαρη άχνη
- 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο


για τη σαντιγί:


- 1 φακελάκι γκαρνί
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα






Εκτέλεση:


- Ανοίγουμε καλά το κανταΐφι και το στρώνουμε ομοιόμορφα σε ένα ταψί για να το ψήσουμε.




- Πάνω από το κανταΐφι βάζουμε λίγο βούτυρο σχεδόν σε όλα τα σημεία με ένα κουταλάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.




- Όσο το κανταΐφι μας ψήνεται βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5' (από τη στιγμή του βρασμού).




- Μόλις ψηθεί το κανταίφι το κόβουμε στις διαστάσεις που θέλουμε για να το τοποθετήσουμε στο σκεύος που θα το έχουμε και κατόπιν, το σιροπιάζουμε καλά.




- Αφήνουμε να τραβήξει το σιρόπι όσο εμείς θα ετοιμάζουμε την κρέμα.




- Σε μια κατσαρόλα εκτός φωτιάς, ανακατεύουμε το γάλα, την άχνη ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλάουρ με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθούν καλά όλα τα υλικά μας.







- Έπειτα, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και περιμένουμε να βράσει το μείγμα μας. Ανακατεύουμε για να μην μας κολλήσει. Μόλις αρχίσει να πήζει ανακατεύουμε πιο δυνατά και προς το τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο.




- Στρώνουμε την κρέμα πάνω στο κανταΐφι και αφήνουμε να κρυώσει.




- Ετοιμάζουμε τη σαντιγί. Χτυπάμε το περιεχόμενο του φακέλου και το γάλα με το μίξερ μέχρι η σαντιγί μας να στέκεται.


- Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από την κρύα κρέμα και κάνουμε σχεδιάκια με ένα πιρούνι.




- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει. Τέλος, μπορούμε να πασπαλίσουμε το γλυκό με τα φιστίκια την ίδια ή την επόμενη μέρα.

Διαβάστε περισσότερα http://www.sintagesgiagias.info/2013/01/blog-post_7805.html#ixzz2IiHsAr6V
Follow us: @sintagestisgiag on Twitter | 202352616513169 on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου