Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Φασολάδα κόκκινη με τομάτα, καρότο και σέλινο




Υλικά για 4 άτομα

250 γρ. φασόλια μέτρια
200 γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες
120 ml. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 καρότα
½ τεμ. σέλινο
αλάτι ψιλό
μαύρο πιπέρι τριμμένο





Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα φασόλια, Τα ξεπλένουμε και τα μουσκεύουμε για 6 ώρες. Τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε ξανά και τα βράζουμε σε νερό για 1 ώρα περίπου. Αδειάζουμε το νερό που βράσανε, ξεπλένουμε, κρυώνουμε και βράζουμε για 45’.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά. Κόβουμε το καρότο σε ροδέλες, το κρεμμύδι σε φέτες και ψιλοκόβουμε το σέλινο. Προσθέτουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30’.
Προσθέτουμε την τομάτα, καρυκεύουμε και δένουμε με το ελαιόλαδο.
Προαιρετικά μπορούμε να συνοδέψουμε με σαρδελίτσες ή γαύρο, αλλαντικά ή και με ωμό κρεμμύδι, ελιές, φέτα και παξιμάδια.

Θερμίδες: 371 kcal, Πρωτεϊνη: 15 g, Λίπος: 12 g, Υδατάνθρακες: 51 g

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !


http://www.e-syntages.gr/ospria/467-fasolada-tomata-karota-selino.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου