Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Λικέρ με φρέσκα καρύδια




Ένα ποτό για όχι μόνο για να το πιούμε.



Τι χρειαζόμαστε:

20 καρύδια πράσινα(φρέσκα)
2 λίτρα κονιάκ
1/2 ως 1 κιλό ζάχαρη(ανάλογα πόσο γλύκο το θέλουμε)

Φτιάχνει
3 μπουκάλια 0,7 ή 4 μπουκάλια 0,5



Πώς το κάνουμε:
Παίρνουμε 20 καρύδια πράσινα, δηλαδή σχεδόν ώριμα αλλά ακόμη φρέσκα. Τα ξεφλουδίζουμε ελαφρώς, κόβουμε στα τέσσερα και τα βάζουμε σε ένα βάζο, με 2 λίτρα κονιάκ. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε λίγη κανέλα σε ξύλο.
Προσθέτουμε και την ζάχαρη και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει η μισή τουλάχιστον.
Αφήνουμε στον ήλιο για ένα μήνα περίπου μέχρι να γίνει τελείως σκούρο το ποτό και εχει λιώσει ολη η ζάχαρη
τελος αφαιρούμε τα καρύδια και το ξύλο κανέλας και αφού το στραγγίξουμε βάζουμε σε μπουκάλια.


Λίγα μυστικά ακόμα



Εγώ το χρησιμοποιώ πολύ στα γλυκά που θέλουν κονιάκ και για αυτό το λόγο κανω μεγάλη δόση,δίνει άλλο άρωμα και γεύση στα γλυκά μου...

Διαβάστε περισότερο: Λικέρ με φρέσκα καρύδια http://www.sintagespareas.gr/sintages/liker-me-freska-karidia.html#ixzz2TMHLPrYd






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου