Δευτέρα 27 Μαΐου 2013
Λικέρ ροδάκινο
Το λικέρ στα ελληνικά λέγεται ηδύποτο
Τα σπιτικά ηδύποτα* μπορεί να θέλουν τον χρόνο τους για να ετοιμαστούν, αλλά όταν τα πίνεις είναι σκέτη απόλαυση. Αυτή την εποχή που τα ροδάκινα βρίσκονται σε αφθονία, κάνε τις προετοιμασίες για να παρασκευάσεις το φθινόπωρο ένα ποτό με γεύση και άρωμα μεθυστικό.
Υλικά:
1 κιλό κουκούτσια από ροδάκινα
1 κιλό κονιάκ ή ρούμι
1 κιλό ζάχαρη
1 κιλό νερόΠαρασκευή:
Ανοίγεις τα κουκούτσια και τα βάζεις σε μια μεγάλη φιάλη με φαρδύ λαιμό μαζί με το κονιάκ ή το ρούμι.
Την ταπώνεις καλά και την αφήνεις σε δροσερό μέρος για 2 μήνες.
Όταν περάσει αυτός ο χρόνος, βράζεις τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά.
Αφήνεις το σιρόπι να κρυώσει και το ρίχνεις στη φιάλη.
Βάζεις πάλι στην άκρη το ποτό για ακόμα δύο εβδομάδες και κατόπιν το φιλτράρεις.
Το διατηρείς σε φιάλες και σε δροσερό μέρος.
* Το λικέρ στα ελληνικά λέγεται ηδύποτο (δηλαδή ηδύ = γλυκό + ποτό). Για να μην ξεχνιόμαστε.
Πηγή
http://www.axortagos.gr/liker-rodakino.html
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου