Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Πώς θα καταλάβεις αν είναι φρέσκα τα αυγά.


Φρέσκα και μπαγιάτικα αβγά μπερδεύονται πολλές φορές μεταξύ τους στις θήκες του ψυγείου.


Υπάρχει, όμως, το κλασικό «αναγνωριστικό» κόλπο με το ποτήρι και το αλατόνερο.
Γεμίζουμε κατά τα 3/4 ένα ποτήρι με νερό, προσθέτουμε μπόλικο αλάτι και βάζουμε μέσα το αβγό. Αν είναι μίας εβδομάδας, θα αρχίσει να ανασηκώνεται.
Το μπαγιάτικο επιπλέει και βγαίνει έξω από το νερό.
Επίσης, μπορούμε να διαπιστώσουμε τη φρεσκάδα ενός αβγού σπάζοντάς το σε ένα πιάτο. Αν είναι φρέσκο (μέχρι 3 ημερών), ο κρόκος του παραμένει φουσκωτός και το ασπράδι του σφιχτό.
Aν είναι μίας εβδομάδας, ο κρόκος του είναι κάπως επίπεδος και το ασπράδι του ημίρρευστο. Στο μπαγιάτικο αβγό, ο κρόκος είναι επίπεδος και το ασπράδι νερουλό.


Πηγή:ethnos.gr
http://thegastrin.blogspot.gr/2013/10/blog-post_13.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/CeDKt+(The+gastrin)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου