Ένα ορεκτικό που μπορεί να καταλήξει και ως κυρίως πιάτο… από τα πολλά που μπορεί να φάτε! Αρκετά εύκολη συνταγή στην παρασκευή της και σίγουρα τα κρεατοπιτάκια σας μπορούν να θρέψουν κάθε μικρή ή μεγάλη.... πείνα στον καναπέ του σαλονιού ή το γραφείο!
ΥΛΙΚΑ (για 24 κομμάτια)
250 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
12 φύλλα κρούστας
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
100 γραμ. μαργαρίνη
1/2 κούπα νερό
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 1/2 κούπα καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη σως γιαουρτιού
250 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
1 1/2 κουταλιά του γλυκού δυόσμο, αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το νερό, τον κιμά, τη μαργαρίνη, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύετε συνεχώς και ψήνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
Κόβετε τα φύλλα κρούστας στο μάκρος τους σε ίσα κομμάτια. Έπειτα, σε κάθε κομμάτι βάζετε 1 κουταλιά της σούπας από τη γέμιση και τυλίγετε σε σχήμα δαχτύλου.
Τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά.
Ετοιμάζετε τη σως προσθέτοντας στο μπολ με το γιαούρτι το δυόσμο και το αλάτι. Ανακατεύετε πολύ καλά.Σερβίρετε τα κρεατοπιτάκια σας μαζί με τη σως γιαουρτιού.
http://www.flowmagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου