Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Πίτσα special







Άν είστε λάτρεις του συγκεκριμένου φαγητού, θα βρείτε τη συνταγή ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.
Τη συγκεκριμένη πίτσα την έφτιαξα στη μικρή γιορτούλα που έκανα για τα γενέθλιά μου. Ο κόπος ήταν μηδαμινός αλλά το αποτέλεσμα θεσπέσιο!!!!!! Ένα μόνο θα σας πω, δεν έμεινε ούτε ψιχουλάκι.......
Και ξεκινάω...... η συνταγή είναι για 8 άτομα.






1ο βήμα - Ζύμη
Υλικά για τη ζύμη (είναι από τη συνταγή για πίτσα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου)
- 250γρ. αλεύρι δυνατό
- 180ml χλιαρό νερό
- Μισό φακελάκι ξηρή μαγιά
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- Μισό ή και λιγότερο κουτ. γλυκού αλάτι
- Μισό κουτ. γλυκού ρίγανη ή θυμάρι ή βασιλικό (προαιρετικά)


Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ βάζουμε τη μαγιά, το νερό και το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η μαγιά. Αφήνουμε 5-10 λεπτά να αφρίσει η επιφάνεια και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο - λίγο το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. Αφήνουμε το κουτάλι και ζυμώνουμε με τις άκρες των δακτύλων για 5-10 λεπτά. Λαδώνουμε ένα μπωλ και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Την αφήνουμε σκεπασμένη με βρεγμένη πετσέτα για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.Και έχουμε αυτήν την εμφάνιση.





Άν θέλουμε να έχουμε μια αφράτη βάση, την ανοίγουμε πάνω στο ταψί με τα χέρια μας. Άν όμως θέλουμε να γίνει πιο τραγανή, τότε χρησιμοποιούμε πλάστη για να την ανοίξουμε. Εμείς πάντως ψηφίζουμε τραγανή!!!!!!!




2ο βήμα - Σάλτσα ντομάτας
Υλικά για τη σάλτσα ντομάτας
- 4 ντομάτες αποφλοιωμένες κομμένες σε κυβάκια
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι - πιπέρι
- Λίγη ρίγανη


Εκτέλεση
Σωτάτουμε μέσα στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες, τα αλάτι-πιπέρι και τη ρίγανη. Ρίχνουμε και ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα. Σβήνουμε το μάτι αφού έχει λιώσει η ντομάτα και έχει πήξει πολύ καλά.





Αφήνουμε να κρυώσει.




3ο βήμα - διακόσμηση πίτσας και ψήσιμο
Υλικά για τη πίτσα
- 400 γρ. διάφορα τυριά τριμμένα (μοτσαρέλα - ένταμ - γκούντα - κασέρι)
- 200 γρ. σαλάμι μπύρας
- 300 γρ. μπέικον
- 2 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες


Εκτέλεση
Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 40εκ. Στρώνουμε πάνω τη ζύμη και στρογγυλεύουμε λίγο τις γωνίες. Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας προσέχοντας να έχει ένα μικρό κενό γύρω από τα τοιχώματα. Στη συνέχεια βάζουμε τα μισά τυριά, έπειτα το μπέικον, μετά το σαλάμι και τις πιπεριές. Και τέλος βάζουμε τα υπόλοιπα τυριά.





Ψήνουμε την πίτσα στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά. Και βεβαίως σερβίρουμε ζεστή!!!!!!
Καλή επιτυχία!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου