Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Πώς ψιλοκόβουμε εύκολα το κρέας!(video)









Πολύ συχνά αντιμετωπίζουμε την δυσκολία στο να κόψουμε το κρέας όταν χρειάζεται να το μαγειρέψουμε συνήθως ψιλοκομμένο.

Ένας λοιπόν εύκολος τρόπος για να μπορούμε να κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια είναι να το καταψύξουμε για λίγη ώρα. Τι κάνουμε λοιπόν; Όπως είναι το κρέας μας φροντίζουμε να το κόψουμε σε μεσαία κομμάτια γιατί αν είναι πολύ μεγάλα τότε δεν θα παγώσει ποτέ.

Το καταψύξουμε για περίπου μια ώρα. Θέλουμε να σφίξει η σάρκα του λίγο έτσι ώστε όταν το κόβουμε να κόβετε πιο όμορφα και ομοιόμορφα κάτι το οποίο είναι δύσκολο όταν το κρέας είναι πολύ μαλακό και όταν το μαχαίρι μας δεν κόβει πάρα πολύ. Οπότε καταψύξτε το κρέας για μια ώρα σε μεσαίο μέγεθος το κομμάτι γιατί διαφορετικά θα χρειαστεί πάρα πολύ χρόνο και το εξωτερικό θα παγώσει περισσότερο από μέσα.

Αφού το κόψετε αφήστε το μέχρι η θερμοκρασία του να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά μαγειρέψτε το. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να κόψετε πολύ εύκολα το κρέας όταν θέλετε να είναι κάπως πιο ψιλοκομμένο. Έτσι θα είναι ομοιόμορφο και θα φαίνεται τέλειο το αποτέλεσμα του.
COOKING TIP 19 JOY S3 from joy tvgreece on Vimeo.
http://joytv.gr/%CF%80%CF%89%CF%82-%CF%88%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%8C%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%82-joy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου