Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Κέικ χωρίς αλεύρι και χωρίς ψήσιμο! Μπισκότα με 3 υλικά








Η blogger Foivi Geller μας κάνει τη ζωή νόστιμη με γρήγορες συνταγές



Η Foivi ξέρει πολύ καλά πως να ικανοποιεί την ανάγκη μας για κάτι γλυκό! Μέσα από το blog της donkeyandthecarrot.blogspot.com μας ανοίγει την όρεξη ανεβάζοντας γρήγορες, απλές συνταγές με λίγα υλικά που έχουμε ήδη στα ντουλάπια της κουζίνας!

Ας ακολουθήσουμε τις προτάσεις της...



Μπισκότα φουντουκιού χωρίς βούτυρο και αλεύρι




Ξυπνάτε το βράδυ και θέλετε να φάτε κάτι γλυκό; Συνήθως έχετε φάει κάθε τι γλυκό πριν πέσετε για ύπνο; Θέλετε κάτι εύκολο και γρήγορο; Κάτι σχετικά light και αθώο σχετικά για τα πιτσιρίκια; Φτιάξτε μπισκοτάκια με τρία μόνο υλικά! Φουντούκια, ζάχαρη, ασπράδι αυγού. Χωρίς βούτυρο, χωρίς αλεύρι!

Υλικά
1 κούπα ελαφρώς ψημμένα ανάλατα φουντούκια
μισή κούπα ζάχαρη
2 ασπράδια αυγού
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
μία βανίλια

Εκτέλεση
Χτυπήστε τα φουντούκια μαζί με την ζάχαρη να φτιάξετε μια πάστα φουντουκιού.
Χτυπήστε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι σαν μαρέγκα.
Βάλτε την πάστα φουντουκιού σε μια λεκανίτσα.
Με μια πλαστική σπάτουλα, βάλτε λίγο λίγο την μαρέγκα ανακατεύοντας με την πάστα, απο κάτω προς τα πάνω. Ενσωματώστε όλη την μαρέγκα.
Προσθέστε την βανίλια και ανακατέψτε.
Με ένα κουτάλι της σούπας, βάλτε μικρά μπαλάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα (ή σε ταψάκι σιλικόνης). Κουνήστε το λίγο να απλώσει το μίγμα. Το θέλουμε στρογγυλό περίπου 3-4 εκ. διάμετρο και επίπεδα (όχι φουσκωτά). Για πιο πολλά μπισκότα κάντε τα μικρότερα. Με 2 εκ. διάμετρο θα βγάλετε περίπου σαράντα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς (στον αέρα καλύτερα) μέχρι να ροδίσουν οι ακρούλες και η επιφάνεια. Βγάλτε με προσοχή τη λαδόκολλα και αφήστε τα μπισκοτάκια να κρυώσουν πριν τα αφαιρέσετε με προσοχή μη σας σπάσουν. Επαναλάβατε με άλλο ταψί.



Σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι και χωρίς ψήσιμο



Γι αυτό το "τρουφο-κέικ" (που λιώνει στο στόμα σαν τα τρουφάκια), ή κέικ χωρίς ψήσιμο, θα χρειαστείτε ένα στενό, όσο πιο στενό ταψάκι, ακόμα και αυτά της μίας χρήσης τα αλουμινένια. Όσο πιο στενό τόσο πιο ψηλό θα βγει το κομμάτι. Είναι λίγο πακετάκι να βγει από την φόρμα, αλλά βγαίνει.

Υλικά
λίγο βούτυρο για να βουτυρώσετε το ταψάκι/την φόρμα
250γρ σοκολάτα ή κουβερτούρα 70% περιεκτικότητα σε κακάο, ψιλοκομμένη
250 γρ κρέμα γάλακτος με μπόλικα λιπαρά
2 σφηνάκια εσπρέσο καφέ, αυτόν που πίνουμε*
1/4 κ.γ fleur de sel (φίνο αλάτι χοντρό, ανθός αλατιού, στα σούπερ μάρκετ)
κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Βουτυρώστε την φόρμα. Μετά κόψτε μια λαδόκολα και εφαρμόστε από πάνω, ώστε να καλύπτετε τα -παρόλα αυτά- βουτυρωμένα τοιχώματα (δε βγαίνει εύκολα το γλυκό...)
Σε μπέν μαρί (αυτοσχέδιο) λιώστε ελαφρώς την σοκολάτα/κουβερτούρα. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι, ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος και ρίξτε μέσα το εσπρέσο. Λίγο πριν βράσει ρίξτε το αλάτι, ανακατέψτε καλά και απομακρύνετε το σκεύος από την φωτιά. Ρίξτε την κρέμα πάνω από την λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε ασταμάτητα και σταθερά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να μην ξεχωρίζουν καθόλου τα υλικά. Ρίξτε το μίγμα στο ταψάκι/φόρμα και βάλτε το στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή και για όλο το βράδυ. Πριν σερβίρετε αφήστε το να έρθει για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου, βγάλτε το από την φόρμα, κόψτε κομμάτια και πασπαλίστε με κακάο. Είναι τέλειο! - See more at: http://www.missbloom.gr/gourmet/eykoles-syntages-/1091/articles/keik-xoris-aleyri-kai-xoris-psisimo!-mpis/article.aspx#sthash.QYQThIUM.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου