Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα, Τσιζκέικ με ΟΡΕΟ!




Κυριολεκτικά θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!...

Θα χρειαστέιτε 1 φόρμα με διάμετρο 21 εκ.
Για τη βάση:



1 1/2 πακέτο των 176 γραμμ. μπισκότα Oreο θρυμματισμένα
100 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα:
330 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
300 γραμμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
170 γραμμ. άχνη ζάχαρη
1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας (ή 2 βανιλίνες)
1/2 πακέτο των 176 γραμμ. μπισκότα Oreo θρυμματισμένα
Για την επικάλυψη:
125 γραμμ. κουβερτούρα
70 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1 κουταλιά βούτυρο

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση. Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε αυτό το μίγμα σε μια φόρμα-δαχτυλίδι με αποσπώμενο πάτο και διάμετρο περίπου 21 εκ. Την αφήνουμε στην άκρη και προχωρούμε στη γέμιση.


Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ στη χαμηλότερη ταχύτητα. Σταδιακά αυξάνουμε την ταχύτητα και σταματάμε το χτύπημα μόλις δούμε ότι έχουμε μια σφιχτή σαντιγί. Προσέχουμε ωστόσο να μην χτυπήσουμε την κρέμα γάλακτος υπερβολικά και γίνει σαν βούτυρο.

Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους χτυπάμε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε ένα αφράτο μίγμα. Σιγά-σιγά ρίχνουμε το μίγμα αυτό στη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ή μαρίζ. Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και τα ενσωματώνουμε και αυτά στην κρέμα με απαλές κινήσεις.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και ισιώνουμε την επιφάνειά της με την ανάποδη ενός κουταλιού.

Τέλος, ετοιμάζουμε την επικάλυψη. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μίγμα. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και περιμένουμε 10′ να πέσει η θερμοκρασία του μίγματος.

Στρώνουμε τη σοκολατένια επικάλυψη πάνω από την κρέμα και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον και ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ.
theonewithallthetastes.com - See more at: http://www.gkourou.com/2014/11/blog-post_5083.html#sthash.yVzfCDWx.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου