Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Χταποδάκι με μακαρονάκι κοφτό -Ενα έθιμο απόλαυση





Φάτε ό,τι θέλετε αυτό το τριήμερο, αλλά μην ξεχάσετε το
παραδοσιακό χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι. Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας για πολλές ημέρες...


Υλικά
1 χταπόδι περίπου 1 κιλό
70 γραμμάρια ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
450 γραμμάρια ντοματάκια αποφλοιωμένα
1/2 κουταλιά ζάχαρη
300 γραμμάρια μακαρονάκι χοντρό
Αλάτι και πιπέρι
1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση
Πλύντε καλά το χταπόδι και βάλτε το να βράσει σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό, χωρίς αλάτι
Στραγγίστε το και αφήστε το στην άκρη
Οταν κρυώσει, κόψτε το σε κομμάτια
Φυλάξτε το νερό της βράσης
Σε ένα τηγάνι σιγο-ροδίστε το κρεμμύδι
Προσθέστε το χταπόδι σε κομμάτια
Αφήστε το λίγο να διώξει τα υγρά και να πάρει άρωμα
Προσθέστε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το φύλλο δάφνης και ένα ποτήρι νερό της βράσης
Αφήστο το μείγμα να βράσει περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατέψτε κάπου-κάπου, ίσως χρειαστεί λίγο νερό, λίγο αλάτι, φροντίστε το φαγητό, μην το παρατάτε!
Στα 10 λεπτά, ρίξτε το μακαρονάκι
Ξαναφροντίστε μήπως του λείπει κάτι -Νερό, πιθανότα, ρίξτε 2 ποτήρια νερό βράσης
Ετοιμο όταν το μείγμα είναι υγρό αλλά όχι νερουλό
Οταν σερβίρετε προσθέστε πιπέρι φρεσκοτριμμένο και λίγο μαϊντανό

Οκ, εγώ βάζω και μερικά ορστρακοειδή 5 λεπτά πριν το τέλος:


Μπορεί να γίνει και με σπαγγέτι η συνταγή, αλλά το κοφτό μακαρονάκι είναι η απόλυτη μαμαδίστικη συνταγή:








Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/02/blog-post_878.html#ixzz3SMoY6M9V

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου