Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

Ριζότο με σπανάκι και σκόρδο, λαχταριστό




Σας παίρνει 20 λεπτά για να κάνετε ένα υπέροχο πιάτο.


Υλικά

1 φλυτζάνι ρύζι για ριζότο αρμπόριο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας φαρίνα
1 φλυτζάνι γάλα
Ενάμιση φλυτζάνι σπανάκι, καθαρισμένο, χροντροκομμένο
1/2 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βράστε το ριζότο σε άφθονο αλατισμένο νερό για όσο χρόνο γράφει στη συσκευασία
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά
Προσθέστε το σκόρδο, το κρεμμύδι και αφήστε τα 3 λεπτά να ροδίσουν


Ρίξτε τη φαρίνα και ανακατέψτε για 1 λεπτό
Προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε γερά για 3-4 λεπτά

Προσθέστε το σπανάκι ώσπου να μαραθεί, για 2-3 λεπτά

Τέλος ρίξτε την παρμεζάνα, ανακατέψτε για 1 λεπτό
Ρίξτε το βρασμένο ρύζι και είναι έτοιμο!

Προσθέστε αλάτι και πιπέρι (αλάτι, αν χρειάζεται)
Σερβίρετε αμέσως, δεν τρώγεται αν κρυώσει!






















Πηγή
Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/03/blog-post_147.html#ixzz3Ue2flhCz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου