Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Μέχρι 25 κουταλιές ζάχαρη σε ένα καφέ!

Τα ζεστά ροφήματα έχουν την τιμητική τους αυτή την εποχή. Καφέδες, τσάι, mocha…Όμως πόση ζάχαρη έχει το αγαπημένο σου ρόφημα;

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την πρωτοβουλία British Retail Consortium και δημοσιεύτηκε στην Daily Mail, ένα ρόφημα μπορεί να έχει μέχρι και 25 κουταλιές ζάχαρη.

Ένα μεγάλο ή μέτριο Hot Mulled Fruit, που πίνεις στο αγαπημένο σου στέκι, έρχεται μαζί με μια μεγάλη ποσότητα από γεύση πορτοκαλιού ή καννέλας, έχει 99 γραμμάρια ζάχαρη, δηλαδή 25 κουταλιές! Είναι η «σωστή» ποσότητα, την οποία πρέπει να καταναλώνει ένας ενήλικος, πρέπει να είναι στα 33 γραμμάτια.
Η καμπάνια «Action on Sugar», εξέτασε 131 ζεστά ροφήματα και βρήκε ότι το 98% από αυτά, έχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και υπερβαίνει τα στάνταρ από το .

Τα αλλά top ροφήματα είναι:
1) White Chocolate Mocha with Whipped Cream, με 73.8 γραμμάρια – 18 κουταλιές.
2)Ζεστή Σοκολάτα έχει 60 γραμμάρια – 15 κουταλιές.
3) Latte Massimo έχει 79.7 γραμμάρια – 20 κουταλιές.
4)Μεγάλο Mocha έχει 58.8 γραμμάρια – 15 κουταλιές.
5)Caramelatte μετράει 50.6 γραμμάρια – 13 κουταλιές.

Ο καθηγητής της Καρδιολογίας, του πανεπιστημίου του Λονδίνου, Queen Mary, Graham MacGregor, δήλωσε : «Είναι άλλο ένα σκανδαλώδες παράδειγμα για το ποσό της ζάχαρης, το οποίο προστίθεται στο φαγητό και στα ροφήματα μας».

«Δεν θα έπρεπε να αναρωτιόμαστε για τα υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας» συμπληρώνει «ο Cameron έχει όλα τα στοιχεία για να κάνει την πρώτη χώρα που θα σταματήσει την παχυσαρκία και τον δεύτερο βαθμό διαβήτη».

Φυσικά, δεν πέρασε απαρατήρητο. Οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων παρασκευής ροφημάτων παραδέχτηκαν ότι αυτό συμβαίνει και δεσμεύτηκαν ότι σταδιακά θα έχουν ελαττώσει την προσθήκη ζάχαρης στα ροφήματα της κατά 25% μέχρι το 2020. Ενώ παράλληλα, θα προσφέρουν ροφήματα χωρίς ζαχαρη ενώ θα επιδεικνύουν τις διατροφικές πληροφορίες των προϊόντων τους!Πηγή

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2016/02/25_17.html#ixzz40RG6CWOO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου