Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Ελιοπιτάκια με μελιτζάνα και κεφαλογραβιέρα 4.6/5 κατάταξη (14 ψήφοι)





Δυσκολία: μέτριο


Υλικά συνταγής
  • 2 φύλλα σφολιάτας, έτοιμης ή σπιτικής
  • 100 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι ή ελιές Καλαμών
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 100 γρ. πολτός πράσινης ελιάς
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • το ασπράδι ενός αυγού και σουσάμι για το πασπάλισμα


Εκτέλεση συνταγής


Ξεπικρίζετε τους κύβους της μελιτζάνας αφήνοντάς τους για 20΄ σε σουρωτήρι πασπαλισμένους με αλάτι. Τους πλένετε και τους στραγγίζετε.


Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια 3’-4’. Προσθέτετε τα κυβάκια μελιτζάνας και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά σε σιγανή φωτιά και να εξατμισθούν τα υγρά τους.


Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά και, μόλις κρυώσει, του προσθέτετε τον πολτό πράσινης ελιάς, τις ελιές ψιλοκομμένες, την κεφαλογραβιέρα, λίγο αλάτι και πιπέρι.


Τοποθετείτε σε ορθογώνιο βουτυρωμένο ταψί το ένα φύλλο σφολιάτας, ώστε να καλυφτεί ο πάτος και λίγο τα πλαϊνά και απλώνετε εκεί το μείγμα με τις ελιές σε λεπτή στρώση. Καλύπτετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, το πιέζετε να κολλήσει καλά και το χαράζετε καλά σε μακρόστενες λωρίδες. Αλείφετε με το ασπράδι του αυγού και πασπαλίζετε με σουσάμι την επιφάνεια.


Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα. Βγάζετε απ’ το φούρνο, αφήνετε να κρυώσει λίγο και κόβετε στα σημεία που έχετε χαράξει ορθογώνια σφολιατίνια.
http://www.icookgreek.com/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/item/%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B9%CE%AD%CF%81%CE%B1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου