
Ορεξούλα για homemade νηστισιμο γλυκάκι; Αν η απάντηση είναι καταφατική, τότε σίγουρα θα λατρέψεις την πεντανόστιμη κι εύκολη συνταγή για κορμό σοκολάτας με χαλβά.
Υλικά:
- 350 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομματάκια
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 120 γραμμάρια ταχίνι
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο
- 400 γραμμάρια χαλβά βανίλια σε κομματάκια (κρατάς λίγο στην άκρη)
- 150 σταφίδα ξανθή ή μαύρη (κρατάς λίγη στην άκρη)
- 150 φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα (κρατάς λίγα στην άκρη)
- Λιώνεις σε μπολ τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Σε μεγάλο μπολ και ανακατεύεις τη λιωμένη σοκολάτα, με το ταχίνι, το μέλι και το κακάο.
- Όταν κρυώσει το μείγμα, προσθέτεις τα φουντούκια, τις σταφίδες και τα κομματάκια του χαλβά και ανακατεύεις.
- Τοποθετείς χαρτί ψησίματος, ή μεμβράνη σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζεις μέσα το μείγμα.
- Το σκεπάζεις με το περίσσευμα του χαρτιού ψησίματος, ή της μεμβράνης και το αφήνεις στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά.
- Αν βιάζεσαι, το βάζεις για 1 ώρα στην κατάψυξη.
- Το ξεφορμάρεις σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείς με ένα μείγμα από φουντούκια, σταφίδα και τριμμένο χαλβά που κράτησες στην άκρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου