Κυριακή, 3 Απριλίου 2016

Νηστίσιμη συνταγή για φοιτητές: Κορμός σοκολάτας με χαλβά




Ορεξούλα για homemade νηστισιμο γλυκάκι; Αν η απάντηση είναι καταφατική, τότε σίγουρα θα λατρέψεις την πεντανόστιμη κι εύκολη συνταγή για κορμό σοκολάτας με χαλβά.


Υλικά:

  • 350 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 120 γραμμάρια ταχίνι
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 400 γραμμάρια χαλβά βανίλια σε κομματάκια (κρατάς λίγο στην άκρη)
  • 150 σταφίδα ξανθή ή μαύρη (κρατάς λίγη στην άκρη)
  • 150 φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα (κρατάς λίγα στην άκρη)
Εκτέλεση:
  • Λιώνεις σε μπολ τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  • Σε μεγάλο μπολ και ανακατεύεις τη λιωμένη σοκολάτα, με το ταχίνι, το μέλι και το κακάο.
  • Όταν κρυώσει το μείγμα, προσθέτεις τα φουντούκια, τις σταφίδες και τα κομματάκια του χαλβά και ανακατεύεις.
  • Τοποθετείς χαρτί ψησίματος, ή μεμβράνη σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζεις μέσα το μείγμα.
  • Το σκεπάζεις με το περίσσευμα του χαρτιού ψησίματος, ή της μεμβράνης και το αφήνεις στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά.
  • Αν βιάζεσαι, το βάζεις για 1 ώρα στην κατάψυξη.
  • Το ξεφορμάρεις σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείς με ένα μείγμα από φουντούκια, σταφίδα και τριμμένο χαλβά που κράτησες στην άκρη.
http://www.foititakos.gr/nistisimi-suntagi-gia-foitites-kormos-sokolatas-me-xalba/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου