
Τι χρειαζόμαστε:
- 500 γρ. ζυμαρικά βίδες
- 6 αυγά
- 10 λεπτές φέτες ζαμπόν καπνιστό ή προσούτο
- 400 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. γραβιέρα
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. γάλα
- ½ φλ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα
Πως το κάνουμε:
- Θα χρειαστούμε μια φόρμα ή ένα βαθύ ταψάκι 22 εκ. διαμέτρου και 9 εκ. ύψους.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε σε μεγάλη ποσότητα αλατισμένου νερού.
- Τα στραγγίζουμε.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, καρυκεύουμε και τα αναμειγνύουμε με τη γραβιέρα.
- Βουτυρώνουμε τη φόρμα ή το ταψάκι ή ένα πυρέξ και στρώνουμε πυθμένα και τοιχώματα το ζαμπόν. Προσθέτουμε το μίγμα με τα ζυμαρικά.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ σοτάρουμε τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο.
- Τα καρυκεύουμε και μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το τυρί κρέμα που το έχουμε χτυπήσει με το γάλα.
- Τα σιγομαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Αποσύρουμε και προσθέτουμε το μαϊντανό.
- Ξεφορμάρουμε τη βιδομανιταρότουρτα σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα μανιταριών.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου