Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

8 ελαφριά γεύματα… που “δροσίζουν” το καλοκαίρι σας!




Τα ελαφριά και υγιεινά γεύματα θεωρούνται ένα από τα «πρέπει» του καλοκαιριού, αφού η ζέστη «χτυπάει» κόκκινο. Δεν χρειάζεται να κάθεστε με τις ώρες στην κουζίνα, ούτε να μαγειρεύετε πλούσια γεύματα… που σας οδηγούν κατευθείαν στη σόδα! Τα νόστιμα φρούτα, τα φρέσκα λαχανικά από τη λαϊκή και τα τρόφιμα με φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά είναι ικανά να χαρίσουν μια «φυσική» δροσιά στο καλοκαίρι σας, δείχνοντας σας πώς να χάσετε εύκολα τα περιττά κιλά…

Γκασπάτσο και κρύες σούπες

Μια κρύα σούπα μαζί με ένα μικρό σάντουιτς θα «απαλύνει» τη ζέστη του καλοκαιριού. Πάρτε μερικά λαχανικά από το ψυγείο σας και πολτοποιήστε τα, ώστε να φτιάξετε μια υγιεινή και αξέχαστη σούπα χωρίς περιττές θερμίδες. Το gazpacho αποτελεί μια τέλεια επιλογή, αφού είναι παχύρρευστο, περιέχοντας μέσα ψίχουλα ψωμιού, ντομάτες και αγγούρια.

Πράσινη σαλάτα με μαρούλι και dressing

Μια φρέσκια και πράσινη σαλάτα θεωρείται ένα light γεύμα γεμάτο με βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Αγοράστε σπανάκι, χόρτα, κόκκινες και κίτρινες πιπεριές, μαρούλι ή ακόμα και ρόκα και φτιάξτε μια σαλάτα γεμάτη με χρώματα και γεύσεις. Πειραματιστείτε και το μόνο που θα χάσετε είναι… οι θερμίδες!

Καυτερό κοτόπουλο… για να καταπολεμηθεί ο καύσωνας!

Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, η διατροφή μας πρέπει να είναι ελαφριά και κάπως καυτερή. Βάλτε στη σχάρα λίγο κοτόπουλο και κρατήσετε σταθερό το διαιτητικό σας πρόγραμμα. Μπορείτε να το συνδυάσετε με λίγη μουστάρδα ή μαρινάδα με κόλιαντρο ή άλλα βότανα και μπαχαρικά. Έτσι, θα δώσετε μια κρύα «πινελιά» σε ένα ζεστό πιάτο.

Φρέσκο καλαμπόκι, η τέλεια γευστική πρόταση

Τίποτα δεν είναι καλύτερο το καλοκαίρι από το γλυκό καλαμπόκι. Το καλαμπόκι προστατεύει τα μάτια από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου, αφού περιέχει δυο αντιοξειδωτικά, τη λουτεΐνη και τη ζεαξανθίνη. Με άλλα λόγια λειτουργεί ακριβώς όπως τα γυαλιά ηλίου, αφού προλαβαίνει κάποιες αιτίες τύφλωσης, ειδικά όσον αφορά τα άτομα άνω των 60 ετών.

Φρουτοσαλάτα με καρπούζι, φράουλες και κεράσια

Τι καλύτερο από μια ζουμερή φρουτοσαλάτα μέσα στον Αύγουστο; Ανοίξτε το ψυγείο και κόψτε σε μικρά κομματάκια καρπούζι, φράουλες βουτηγμένες στη σοκολάτα, φρέσκα βατόμουρα και αρκετά κεράσια. Αναμείξτε κάθε φρούτο της επιλογής σας και στο τέλος ρίξτε μέσα λίγο μέλι και λίγο χυμό από πορτοκάλι.

Ψητά λαχανικά, ο,τι πρέπει για το καλοκαίρι!

Ένα πιάτο με ψητά λαχανικά χαρακτηρίζεται όχι μόνο ως ένα ελαφρύ γεύμα, αλλά και ως μια τέλεια πηγή βιταμινών. Μπορείτε να ψήσετε στο τεφάλ λίγα κρεμμύδια, πιπεριές, κολοκυθάκια, καρότα, μελιτζάνες ή ακόμα και σπαράγγια. Τέλος, μπορείτε να τα συνδυάσετε με κατσικίσιο τυρί ή ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα.

Ποτά με χαμηλές θερμίδες για αναζωογόνηση

Τα smoothies, τα ποτά με ζάχαρη και τα αναψυκτικά καταναλώνονται εύκολα με τη ζέστη… αλλά προσθέτουν πολλές θερμίδες. Για αυτό να πίνετε πάνω από 6-7 ποτήρια νερό την ημέρα ή να προτιμάτε το κρύο τσάι και τα ροφήματα με κανέλα ή λεμόνι. Αξίζει να αναφερθεί ότι το τσάι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του Alzheimer και του διαβήτη, ενώ παράλληλα είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.

Βατόμουρα ή τα γνωστά και ως σμέουρα

Το συγκεκριμένο φρούτα διαθέτει αμέτρητες φυτικές ίνες και βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης. Ένα φλιτζάνι βατόμουρα διαθέτει 8 γρ. φυτικών ινών, με αποτέλεσμα να βοηθά στο αδυνάτισμα και την πρόληψη σχετικά με την αύξηση του βάρους. Άλλωστε, οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι όσοι τρέφονται συστηματικά με σμέουρα, χάνουν ιδιαίτερα εύκολα τα πρώτα 4 ½ κιλά στη δίαιτα.
http://www.flowmagazine.gr/article/view/8_elafria_geumata_pou_drosizoun_to_kalokairi_sas/category/quality_of_life 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου