Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2016

Παγωμένος ελληνικός

 




Περιγραφή Μια δική μου προσπάθεια για παγωμένο ελληνικό στο σπίτι! (εντάξει θέλει λίγη διαδικασία...)
 



Τι χρειαζόμαστε:


2-3 κ.γ. ελληνικό καφέ
ζάχαρη κατά βούληση
σαντυγί ή πλήρες γάλα για παρασκευή αφρόγαλου
φίλτρα γαλλικού καφέ

 
Φτιάχνει: 2 ποτηράκια



Πώς το κάνουμε:
Κάνουμε τον ελληνικό καφέ όπως θα τον κάναμε ζεστό στο μπρίκι μας αλλά βάζουμε 1 νεροπότηρο νερό.
Οταν γίνει το βάζουμε στο ποτηρι και μετά στο ψυγείο να παγώσει και να κάτσει το κατακάθι.
Οταν πλέον παγώσει τον περνάμε από το φίλτρο του γαλλικού καφέ να φύγει το κατακάθι.
Σερβίρουμε σε 2 ποτήρια χαμηλά (για ποτό για παράδειγμα ) και από πάνω βάζουμε το αφρόγαλα που ετοιμάσαμε ή τη σαντυγί για περισσότερη ευκολία.
Παίρνουμε 2 καλαμάκια τα κόβουμε με ένα ψαλίδι να προσαρμοστούν στο ύψος του ποτηριού και είναι έτοιμος!

Λίγα μυστικά ακόμα

Δε ξέρω αν έτσι τον φτιάχνουν στα καφέ, είναι ένας τρόπος που σκέφτηκα εγώ, το αποτέλεσμα μου άρεσε και έμοιαζε αρκετά. Αν θέλετε μπορείτε όταν ρίξετε τον καφέ να βάλετε και πάγο ή τριμμένα παγάκια.
https://www.sintagespareas.gr/sintages/pagomenos-ellinikos.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου