Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Παντζάρι: 6 λόγοι για να το φάτε!


Παντζάρι: 6 λόγοι για να το φάτε!

by Η τροφή μας το φάρμακό μας · 4 Απριλίου 2015
1. Καλό για απώλεια βάρους!
Αν και έχει πολύ γλυκιά γεύση μια μερίδα βρασμένα παντζάρια περιέχει μόνο 44 θερμίδες / 100 γρ!

2. Σας δίνει φτερά!
Παρέχει τρομερή ενέργεια στο σώμα αλλά και το μυαλό, αφού από έρευνες που έγιναν σε άτομα που είχαν καταναλώσει 500ml από χυμό παντζαριών, είδαν αύξηση έως 20% στις αντοχές τους στο ποδήλατο!!!
 

3. Φυσικό αφροδισιακό
Είναι γνωστό πως οι αρχαίοι Ρωμαίοι το χρησιμοποιούσαν σαν αφροδισιακό. Μάλιστα ακόμα και σήμερα αυτό αποδεικνύεται μιας και τα παντζάρια περιέχουν μεγάλες ποσότητες βορίου το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με την παραγωγή σεξουαλικών ορμονών.
 

4. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά
Τα παντζάρια κόκκινου χρώματος περιέχουν αντιοξειδωτικά, τα οποία ονομάζονται βεταλαϊνες (φυσική χρωστική), ενώ υπάρχουν πολλές έρευνες οι οποίες δείχνουν πως βοηθάνε σε τομείς όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης, καθώς και στις φλεγμονές.

5. Κατά του καρκίνου
Έρευνες δείχνουν πως η κατανάλωση παντζαριών βοηθάει στην πρόληψη του καρκίνου των πνευμόνων, αλλά και του δέρματος!


6. Αντικαταθλιπτικό
Είναι γνωστό πως οι βεταλαϊνες που περιέχει το παντζάρι, χρησιμοποιούνται σε θεραπείες κατά της κατάθλιψης. Ακόμα, λόγο του ότι τα παντζάρια περιέχουν τρυπτοφάνη (ένα από τα 22 πρωτεϊνικά αμινοξέα και ένα από τα 8 απαραίτητα αμινοξέα για την ανθρώπινη διατροφή) η οποία χαλαρώνει το μυαλό και δημιουργεί μια ευχάριστη διάθεση σαν αυτή που προκαλεί η κατανάλωση σοκολάτας.

http://proionta-tis-fisis.com/pantzari-6-logoi-gia-na-to-fate/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου