Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Μυρωδάτα λεμόνια γλυκό του κουταλιού







Τρυγήσαμε την λεμονιά του φίλου μας και πήραμε μερίδιο, τώρα το παρουσιάζουμε σε όλους!




Συστατικά


1 κιλό λεμόνια ακέρωτα.
1 κιλό ζάχαρη.
3 κούπες νερό.
1/4 της κούπας χυμό λεμονιού.
1/4 της κούπας γλυκόζη.
Κλωστή ,βελόνα.
Νερό μπορεί να χρειαστεί και άλλο.


Οδηγίες

Πλένουμε καλά τα λεμόνια μας και τα σκουπίζουμε, προτιμάμε τα οικολογικά η τα σπιτικά!
Ξύνουμε με το λεπτό του ρεντέ όλη τη φλούδα όπως όταν παίρνουμε ξύσμα για γλυκό. Το φυλάμε. Κοβουμε ένα κύκλο απο πάνω και απο κάτω του λεμονιού. Χαράζουμε φέτες 6-8, ανάλογα πόσο μεγάλο είναι το λεμόνι μας και κόβουμε προσεχτικά φέτες της φλούδας, κρατάμε την σάρκα του λεμονιού.
Τυλίγουμε ρολάκια τις φέτες προσεχτικά και τις περνάμε σε κλωστή με βελόνα κάπως μεγάλη και δημιουργούμε βραχιόλια των 5-6 ρολών. Τα βάζουμε σε κρύο νερό και τα αλλάζουμε 6-7 φορές σε διάρκεια 24 ώρών για να ξεπικρίσουν.
Τα βάζουμε να βράσουν με το νερό. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Στο σημείο αυτό ,μόλις δηλαδή μαλακώσουν τα βγάζουμε απο το νερό και αφαιρούμε τις κλωστές .
Βάζουμε την ζάχαρη στο νερό την ανακατεύουμε βάζουμε και τα λεμόνια και βράζουμε σε σιγανή θερμοκρασία το γλυκό μας .Αν δεν έμεινε αρκετό νεράκι προσθέτουμε λίγο ζεστό. Προσθέτουμε μια στάλα αλατάκι,και προς το τέλος τον χυμό λεμονιού και την γλυκόζη.
Το αφήνουμε 24 ώρες και αν δούμε ότι θέλει λίγο δέσιμο ακόμη το ξαναβράζουμε λίγο, πάλι σε σιγανή φωτιά.. Οταν κρυώσει το βάζουμε σε βάζα.








Λίγα μυστικά ακόμα

Το ξύσμα το φυλάμε με κονιάκ σε βαζάκι στο ψυγείο και βάζουμε από αυτό όπου θέλει ξύσμα λεμονιού, ακόμη και σε φαγητά. Αντέχει μέχρι ένα χρόνο.
Τη σάρκα των λεμονιών την βάζουμε στο μούλτι ,την πολτοποιούμε και μετά την σουρώνουμε και την βάζουμε σε μπουκαλάκια στο ψυγείο η την κάνουμε παγάκια και τα βγάζουμε όταν θέλουμε λεμόνι σε ένα μικρό ποτηράκι να ξεπαγώσουν.
http://www.mageirikesdiadromes.gr/recipes/myrodata-lemonia-glyko-toy-koytalioy.html

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου