Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Τραγανά κολοκυθάκια τηγανιτά


Σίγουρα κάπου τα δοκιμάσατε, σας ξετρέλαναν και
αναρωτιόσαστε… Πώς φτιάχνονται;






Υλικά
κολοκυθάκια κομμένα πολύ λεπτά
αλεύρι

λάδι για το τηγάνι


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια.
Τα κόβουμε σε πάρα πολύ λεπτές φέτες με το ειδικό εργαλείο που υπάρχει
για αυτή τη δουλειά ή αν δεν το έχουμε, με έναν καθαριστή λαχανικών
(αυτό που χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε αγγουράκια,πατάτες κ.λ.π.).
Τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και τα σκεπάζουμε με νερό.



Τα αφήνουμε έτσι για μισή μέρα (ετοιμάστε τα νωρίς το πρωί για να τα
τηγανίσετε το μεσημέρι).
Τα στραγγίζουμε καλά και τα περνάμε από αλεύρι.





Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι.



Βγάζουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν το
παραπανίσιο λάδι.




Αλατίζουμε και σερβίρουμε αμέσως.





http://magyreuontas.blogspot.gr/2012/09/blog-post_17.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου