Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ροξάκια


Διαχρονικό και πάντα επίκαιρο αυτό το γλυκό,
ξυπνά τρυφερές παιδικές αναμνήσεις…






Υλικά

1 κούπα αραβοσιτέλαιο

1 κούπα γάλα χλιαρό

3 αβγά

2 βανίλιες

4 1/2 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 φακελάκια ξερή μαγιά (18 gr.)




επιπλέον θα χρειαστούμε

4 κ.γ. κακάο

4 κ.γ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του




για το σιρόπι

1 κιλό ζάχαρη

4 κούπες νερό

χυμό από μισό λεμόνι




κανέλα για το πασπάλισμα (προαιρετικά)




ΕκτέλεσηΒάζουμε σε μπολ τα 6 πρώτα υλικά και ζυμώνουμε.









Η ζύμη μας θα κολλάει.Αυτό είναι φυσιολογικό και δεν πρέπει να μας

ανησυχήσει.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη.Βάζουμε το κάθε μισό σε ένα μπολ.









Προσθέτουμε στο ένα μπολ τα 4 κ.γ. κακάο και στο άλλο τα 4 κ.γ. αλεύρι.














Ζυμώνουμε να ενσωματωθούν τα επιπλέον υλικά στο ζυμάρι μας.

Τώρα πια κανένα από τα 2 ζυμαράκια δεν πρέπει να κολλάει.

Αν παρ’ όλ’ αυτά συμβαίνει κάτι τέτοιο,προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.

Χωρίζουμε και πάλι το κάθε ζυμαράκι σε 2 ίσα μέρη.














Ανοίγουμε 2 κορδόνια με την καφέ ζύμη,μήκους 30 εκ. το καθένα.









Ανοίγουμε 2 παραλληλόγραμμα φύλλα με τη λευκή ζύμη και βάζουμε μέσα

στο καθένα τα κορδόνια της καφέ ζύμης.









Τυλίγουμε να καλυφθεί καλά το καφέ ζυμαράκι.









Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι κομμάτια ζύμης,όσο το πάχος του δείκτη μας.









Αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψί.









Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25

λεπτά περίπου ή ώσπου να ροδίσουν όμορφα.

Όσο ψήνονται τα ροξάκια,ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί

τα υλικά για 10 λεπτά (υπολογίζουμε το χρόνο από την ώρα που

αρχίζει ο βρασμός).









Σιροπιάζουμε τα ροξ μόλις βγουν από το φούρνο με το καυτό σιρόπι.









Αφήνουμε λίγο να τραβήξουν και τα γυρίζουμε από την άλλη μεριά.









Πρέπει να τραβήξουν όλο το σιρόπι,γι’αυτό θα πρότεινα να

τα αφήσετε να σταθούν όλο το βράδυ και να τα δοκιμάσετε

την επόμενη μέρα.









Αν θέλετε,όταν σερβίρετε πασπαλίστε με μπόλικη κανέλα.








http://magyreuontas.blogspot.gr/2012/07/2_5639.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου