Υλικά (για τη βάση):
1 σακουλάκι φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
1 γιαούρτι αγελάδας
αραβοσιτέλαιο, όσο χωράει το κεσεδάκι από το γιαούρτι (οικονομία στα σκεύη)
Υλικά (για τη στρώση):
2 φλυτζάνια τσαγιού φέτα, γκούντα ή ένταμ
ζαμπόν ή μανιτάρια προαιρετικά
3-4 αβγά
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα υλικά για τη βάση με το χέρι και έτσι φτιάχνουμε μία πεντανόστιμη βάση.
Απλώνουμε τη βάση (το στρώμα να είναι λεπτό, μην ανησυχείτε, θα φουσκώσει) σε ένα ταψί 25 εκ περίπου.
Από πάνω τώρα στρώνουμε τα τυριά (φέτα, γκούντα ή ένταμ) και προαιρετικά ζαμπόν ή μανιτάρια.
Χτυπάμε 3-4 αβγά με ένα εβαπορέ γάλα και περιχύνουμε το ταψί.
Βάζουμε την τυρόπιτα στο φούρνο στη χαμηλή θέση (όχι τελείως κάτω) στους 160 C με αέρα για 3/4 της ώρας περίπου. Θα κοιτ
http://greekcook.gr/syntages/i_tyropita_tis_tempelas
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου