Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

Κότσι χοιρινό με μπύρα στη γάστρα






Τα υλικά

Χοιρινό κότσι (1 κότσι 1200 -1 300γρ. ανά δυο άτομα)
Για τη μαρινάδα
1 κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Πιπέρια ολόκληρα
Αλάτι
1 κουταλιά πάπρικα
1 κουταλάκι θυμάρι
2-3 φύλλα δάφνης
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κουτάκι μπύρα

Διαδικασία
Πλένουμε πολύ καλά το κρέας.
Σε ένα γυάλινο ή πλαστικό μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας κι ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε μέσα το κότσι και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες. Καλό είναι να σκεπάζεται από τη μαρινάδα, αλλιώς το γυρίζουμε μια δυο φορές.
Τοποθετούμε το κότσι στη γάστρα και στραγγίζουμε από πάνω μέρος της μαρινάδας.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κι αέρα για 40 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλες 2 εως 2.30 ώρες. Στο ενδιάμεσο προσθέτουμε από το υγρό της μαρινάδας και γυρίζουμε περιοδικά το κρέας.
Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί το κρέας μας και σε κατσαρολάκι δένουμε με λίγο κορν φλάουρ τη σάλτσα και σερβίρουμε.


Αν θέλουμε μια ώρα πριν προσθέτουμε πατάτες ή μανιτάρια μέσα στη γάστρα.


Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πατάτες, πουρέ ή πιλάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου