Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012
Μπριζόλες χοιρινές στη γάστρα με ρύζι
Βράστε το ρυζάκι μέσα στο ζουμί από το κρέας ή φυλάξτε το ζουμί για να το ρίξετε στην κατσαρόλα που βράζετε το πιλαφάκι. Με αυτό τον τρόπο, το ρυζάκι σας δεν θα στεγνώσει κι επιπλέον δεν θα λερώσετε και ξεχωριστό σκεύος για το συνοδευτικό. Όλα στο ίδιο ταψί ή τη γάστρα και σιγοβράστε τα φούρνο. Μόνο προσοχή να μην ξεμένει το ταψάκι σας από νερό!
Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής
Πλένουμε καλά το κρέας μας και το τοποθετούμε μέσα σε ρηχή γάστρα.
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού και απλώνουμε τη σάλτσα αυτή στο κρέας, ώστε να το καλύψει.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και αρκετό νεράκι για να σκεπάσει το κρέας.
Σκορπάμε τα κομματάκια σκόρδου γύρω από το κρέας, σκεπάζουμε τη γάστρα και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς και αέρα (σε προθερμασμένο φούρνο) για 20 λεπτά.
Ανοίγουμε τη γάστρα, προσθέτουμε το ρύζι και λίγο νερό ακόμα, ανακατεύουμε καλά και ξαναβάζουμε στον φούρνο, χαμηλώνοντας λίγο τους βαθμούς στους 180, μέχρι να πιει το περισσότερο νερό το ρύζι και να μαλακώσει.
Τέλος, για 5 λεπτά γυρνάμε τον φούρνο στο grill για να ροδίσει περισσότερο το κρέας.
2 χοιρινές μπριζόλες
1 φλ. ρύζι για πιλάφι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στα 4
1 λεμόνι (χυμός)
1 κ.σ. μουστάρδα (ή και παραπάνω αν μας αρέσει)
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Πρόταση για Ποτό
http://sintagoulis.gr/kreata/mprizoles-xoirines-sti-gastra-me-ryzi
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου