Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Στρούντελ μήλου





Είναι η εποχή για μήλα τώρα και δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη. Ένα ελαφρύ και γρήγορο στρούντελ μήλου για να μοσχομυρίσει εξοχή το πρωινό μας. Καλημέρα!


Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής

Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα καθαρίζουμε.
Τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ όπου τα περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού.
Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Περιχύνουμε τα μήλα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε ξανά.
Προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά.
Αλείφουμε το πρώτο φύλλο κρούστας με βούτυρο και απλώνουμε από πάνω το δεύτερο.
Βουτυρώνουμε ξανά.
Στο 1/3 (κατά μήκος) του φύλλου ρίχνουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε μπαστούνι.
Κλείνουμε τις άκρες καλά.
Χτυπάμε το γάλα με το αβγό και αλείφουμε την επιφάνεια και τις άκρες.
Τοποθετούμε σε ταψί βουτυρωμένο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 25 λεπτά.
Μόλις κρυώσουν πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.
http://www.lovecooking.gr/%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B5%CF%82/item/7654-%CE%A3%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB-%CE%BC%CE%AE%CE%BB%CE%BF%CF%85




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου