Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Κουνουπίδι με λιαστές ντομάτες,κουκουνάρι και σταφίδες

Το κουνουπίδι αλλιώς!!
Η ιδέα ήρθε από περιοδικό μεγάλου Αγγλικού Σ/Μ. Το κουνουπίδι είναι πια στην εποχή του ας προτιμήσουμε προϊόντα στην εποχή τους κι ας μαγειρέψουμε απλά και φτηνά.


Τα υλικά για τρείς
1 κουνουπίδι ενός κιλού
3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
4-5 λιαστές ντομάτες
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. σούπας ξύδι
1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο
3 κουτ. σούπας κουκουνάρι ελαφρά καβουρντισμένο
3 κουτ. σούπας σταφίδες
100 ml ελαιόλαδο και λίγο για το σερβίρισμα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες και κόβουμε τις λιαστές ντομάτες στη μέση ή στα τρία ανάλογα με το μέγεθος. Καβουρντίζουμε τα κουκουνάρια.


Πλένουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μικρά μπουκετάκια.
Κι αφού έχουμε ετοιμάσει τα υλικά μας τοποθετούμε μια πλατιά κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας με το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαλακώσουν ανακατεύοντας για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες το θυμάρι τη ζάχαρη και το ξύδι ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μπουκέτα από το κουνουπίδι αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε το κουκουνάρι και τις σταφίδες και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Μόλις δέσει η σάλτσα του σερβίρουμε προσθέτοντας στο πιάτο μια κουταλιά ελαιόλαδο.
Συνοδεύουμε με μια σαλάτα τυρί ή ελιές και φρέσκο ζυμωτό ψωμί.


Καλή σας όρεξη.


http://asproylas.blogspot.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου