Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

Ζεστή σαλάτα με παντζάρια καρότα και μπαχαρικά

Είπα να ετοιμάσω το σπίτι για Φθινόπωρο δεν θέλω να ακούω ακόμη για Χειμώνα.
Οπότε θα τρώγαμε ότι υπήρχε στο ψυγείο από χτες, δηλαδή σουτζουκάκια με ριζότο και κολοκύθα.
Όμως σκέφτηκα ότι μια αλλιώτικη σαλάτα θα την ήθελα.


Όταν ξεφύλλιζα τα περιοδικά που μου έστειλε- έφερε η κόρη από Λονδίνο είδα αυτή την σαλάτα.Χτες εντωμεταξύ είχαμε πάει στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Αντ Τρίτσης και στο Οργάνωση Γη - Κέντρο της Γηςπρομηθεύτηκα από παραγωγό βιολογικών προϊόντων παντζάρια και καρότα.
Έτσι έγινε και η σαλάτα.
Τα υλικά για τρεις
4 μεγάλοι βολβοί παντζαριών
3 μεγάλα καρότα
Διάφορα μπαχαρικά όπως:
Κάρυ, Μπούκοβο, Κόλιαντρο
Μαραθόσπορο ( εγώ δεν είχα)
Αλάτι πιπέρι
Χυμό ενός μεγάλου λεμονιού
Ελαιόλαδο
Τυρί τσαλαφούτι *
1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
Μερικά φύλλα μέντας
Καρύδια (προαιρετικά)

Διαδικασία
Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα καρότα. Τα κόβουμε τα παντζάρια κυδωνάτα και τα καρότα σε μεγάλα μπαστουνάκια.
Τα τοποθετούμε μέσα σε ένα μπολ προσθέτοντας όλα τα μπαχαρικά μαζί με λίγο από το ελαιόλαδο και λίγο από το χυμό του λεμονιού.
Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε σε ένα ταψί.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κι αέρα για 30 λεπτά ανακατεύοντας μια δυο φορές.
Μεταφέρουμε σε σαλατιέρα.


Ανακατεύουμε το τσαλαφούτι με το σκόρδο το ελαιόλαδο και του υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το προσθέτουμε στη σαλάτα.
Γαρνίρουμε με τα φύλλα μέντας και καρύδια χοντροκομμένα αν τα προτιμήσετε και απολαμβάνουμε.

*Το τσαλαφούτι είναι ένα αλοιφώδες τυρί από 100% γίδινο γάλα με απαλή υφή, ελαφρά όξινο, ευχάριστα αλμυρό με επίγευση κατσικίσιου τυριού.
Θα το βρήτε στα καταστήματα "Ρούμελη"και σε μικρά καταστήματα προϊόντων από όλη την Ελλάδα.
Η σύνθεση των μπαχαρικών είναι δική μου, μπορείτε να βάλετε ότι εσείς προτιμάτε.

Τα τελευταία νέα μου:
Το Σάββατο ολοκλήρωσα τη σπιτική μου κέτσαπ με νέο λουκ εμφάνισης.


http://asproylas.blogspot.gr/







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου