Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

Μελιτζανόπιτα με μανιτάρια και καρύδια


Υλικά:

2-3 μελιτζάνες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
1-2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
1 κόκκινη, 1 κίτρινη και 1 πράσινη πιπεριά
μία κονσέρβα μανιτάρια ή 1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
4-5 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ ή καρολίνα
αλάτι, πιπέρι
λίγο νερό

για το φύλλο
1 κιλό σκληρό αλεύρι
μισό νεροπότηρο ελαιόλαδο
νερό όσο χρειαστεί (για να γίνει η ζύμη μαλακιά και να μην κολλάει στα χέρια)
ένα κουταλάκι του νερού αλάτι
¾ φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση:


Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το σκόρδο και μετά από 2-3 λεπτά τη μελιτζάνα.

Ρίχνουμε τα μανιτάρια, τα σοτάρουμε 2-3 λεπτά, προσθέτουμε τις πιπεριές, τις σοτάρουμε και αυτές 2-3 λεπτά και κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι με λίγο νερό.

Αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να φουσκώσει λίγο το ρύζι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το μαϊντανό, τα καρύδια, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Εκτέλεση φύλου

Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι, και προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό.

Ζυμώνουμε, μέχρι να κάνουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας (1 ½ ποτήρι περίπου νερό).

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ή 4 μέρη και κάνουμε αντίστοιχα 2 ή 4 φύλλα (ανάλογα με την προτίμησή μας).

Λαδώνουμε ένα ταψί του φούρνου, στρώνουμε το ένα φύλλο κάτω, το λαδώνουμε, μετά βάζουμε το άλλο φύλλο και βάζουμε τη γέμιση, η οποία πρέπει να είναι χλιαρή.

Ανοίγουμε το τρίτο φύλλο, το βάζουμε πάνω από τη γέμιση, το λαδώνουμε και προσθέτουμε το 4ο φύλλο.

Λαδώνουμε και χαράσσουμε την πίτα.

Ψήνουμε στους 190-200 βαθμούς για μια ώρα περίπου.

http://www.sintagesmamas.com/%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B6%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%8D%CE%B4%CE%B9%CE%B1







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου