Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Βασιλόπιτα Κρουασάν


Είναι μια βασιλόπιτα με τέλεια εμφάνιση!!!


Τι χρειαζόμαστε:

3 1/2 κούπες αλευρι
2 κουταλιές μαγιά ξηρή
1/3 της κούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 κούπα γάλα χλιαρό
2 κουταλιές βούτηρο λιωμένο
2 αυγά
1/2 κουπα ζάχαρη
1 κουταλιά κανέλα
1/2 κουπα κερασάκια γλασέ κομμένα
1/2 κουπα καρύδια χοντροκομένα
1/3 κούπας βούτηρο μαλακό




Πως το κάνουμε:

1) Σε ένα μεγάλο μπώλ ανακατέψτε το αλευρι με τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι.



2) Ανοιξτε ένα λάκκο στο κέντρο και ρίξτε μέσα το χλιαρό γάλα, το βούτηρο, το ένα αυγό και το κροκάδι από το δεύτερο αυγό.



3) Ζυμώνετε βάζοντας λίγο λίγο το αλευρι από τα πλαϊνά



4) μέχρι να γίνει μια ζύμη απαλή.


5) Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε την να ξεκουραστεί 5'


6) Στο μεταξύ ανακατέψτε σε ένα μπώλ τη ζάχαρη, την κανέλα, τα κερασάκια και τα καρύδια. Αφήστε τα στην άκρη.


7) Χωρίστε τη ζύμη σε 3 ισα μέρη.


8) Ανοίξτε κάθε μέρος σε χοντρό φύλλο με διαμετρο 30 εκ.


9) Τοποθετήστε το πρώτο φύλλο σε ένα ταψάκι αντικολλητικό. Απλώστε στην επιφάνεια του το μισό μαλακό βούτηρο και πασπαλίστε με το μισό μίγμα των καρυδιών.


10)Τοποθετήστε τώρα το δεύτερο φύλλο, απλώστε το υπόλοιπο βούτηρο και πασπαλίστε με το υπόλοιπο μιγμα καρυδιών.


11)Τοποθετήστε μετά το τρίτο φύλλο και βάλτε στο κέντρο του ένα μικρό πιατάκι διαμέτρου 5 εκ. (στη φωτογραφία είναι ένα κουπ πατ με αντίστοιχη διάμετρο)


12) Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε ξεκινώντας απο το πιατάκι προς την περιφέρεια 16 κομμάτια.


13) Αφαιρέστε το πιατάκι.


14) Στρίψτε κάθε κομμάτι στριφογυρίζοντας το 3 φορές σε σπιράλ.


15) Σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να φουσκώσει 15-40 λεπτά ή όσο χρειαστεί για να διπλασιαστεί σε όγκο.


16)Χτυπήστε ελαφριά το ασπράδι με ένα κουταλάκι ζάχαρη και αλείψτε την επιφάνεια της πίττας.


17)Ψήστε σε 180 για 25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Όταν κρυώσει στολίστε την με κερασάκια γλυκά στο κέντρο.


Λίγα μυστικά ακόμα



Η συνταγή είναι απο το βιβλίο της κας Βέφας για Χριστουγεννιάτικα γλυκά!!

Ευχαριστούμε την Sitronella για τις φωτογραφίες βήμα βήμα (στις φωτογραφίες, στο τέλος έχει προστεθεί και σοκολάτα στη γέμιση :) )

Διαβάστε περισότερο: Βασιλόπιτα Κρουασάν http://www.sintagespareas.gr/sintages/basilopita-krouasan.html#ixzz2H7So5h4j

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου