Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013
Οι Ρεβυθο - κεφτέδες...
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:
• 250 γραμ. ρεβίθια
• 2 πατάτες μέτριες
• 2 αυγά
• 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
• 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
• λίγο βασιλικό
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού φέτα τριμμένη
• 2 κουτ. σούπας γάλα εβαπορέ
• 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
• 1/2 κουτ. καφέ κύμινο
• Αλάτι, Πιπέρι,
Αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αποβραδίς ξεκινάει η διαδικασία, αφού έχουμε να κάνουμε με ρεβίθια! Έτσι λοιπόν τοποθετείται τα ρεβίθια σε μια κατσαρόλα με νερό βρύσης και λίγο αλάτι χονδρό και τα μουλιάζετε μέχρι την άλλη μέρα. Το πρωί τα στραγγίζετε τα πλένετε και τα τοποθετείται σε κατσαρόλα με νερό βρύσης πάλι και τα βράζετε μέχρι να αρχίσουν να ξεφλουδίζουν. Βράζετε τις πατάτες και τις ξεφλουδίζετε, ετοιμάζετε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τον άνηθο. Βάζετε όλα τα υλικά που αναφέρονται στο μπλέντερ και τα λιώνετε καλά. Αν δεν χωράνε μονομιάς τα βάζετε λίγα. Αφού λιώσουν όλα καλά, τα ανακατεύετε. Τώρα έφτασε η πιο δύσκολη ώρα της συνταγής. Πρέπει να προσπαθήσετε να αλευρώσετε και να τηγανίσετε τους ρεβυθοκεφτέδες. Τα καταφέρνετε με τη βοήθεια ενός κουταλιού!
Τηγανίζετε σε ζεστό λάδι, όχι πολύ καυτό μην σας αρπάξουν.
Οι ρεβυθοκεφτέδες μας τρώγονται ζεστοί και κρύοι, ενώ προσφέρονται και σαν μεζέδες για ουζάκι, τσιπουράκι και μπυρίτσα!....
http://kiramaro.blogspot.gr/2008/07/blog-post_7303.html
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου